کارشناس مسائل امنیتی تونس آمار ۴۰ هزار نفری کاربران شبکههای اجتماعی حامی داعش در تونس را تکان دهنده خواند و گفت: دستگاه امنیتی تونس با رسیدن به تجربه بالا در زمینه مبارزه با تروریسم از حالت دفاعی به تهاجمی درآمده است.
گزارشهای اطلاعاتی تونس حاکی از شناسایی و نظارت بر چهل هزار کاربر در رسانههای اجتماعی و تارنما است که با گروههای تروریستی ارتباط دارند.
به گفته منابع امنیتی تونس، یک تیم متخصص در شناسایی جرایم اینترنتی طی یک عملیات دقیق کنترل نامحسوس شبکههای اجتماعی که چندین ماه به طول انجامید توانستند شخصیتهایی حقیقی را که با اسامی مستعار با گروههای تروریستی همکاری میکنند، شناسایی کنند.
«ریاض الصیداوی»، کارشناس امنیتی و راهبردی تونس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در تونس این آمار بالای افراد حامی داعش در تونس را تکان دهنده خواند و گفت: تونس کشوری صلح طلب با آداب و رسومی صلح آمیز حتی در مبارزات سیاسی است.
وی افزود: همکاری چهل هزار تونسی با داعش یعنی بیشتر آنها تروریست، انتحاری یا عضو مهاجم مهاجم این گروهک تروریستی هستند و این رقم برای جامعهای همچون جامعه تونس وحشتناک است.
الصیداوی گفت: اگر این آمار مربوط به عربستان بود طبیعی و شاید هم کم به نظر میرسید چرا که فرهنگ رایج در این کشور وهابیت است و عربستان فضای مناسبی برای رشد و نمو داعش محسوب میشود اما در تونس با فرهنگ دموکراتیک آن، رقم اعلام شده از شهروندانی که با داعش همکاری میکنند نتیجه طبیعی تهاجم اندیشههای وهابی به تونس از طریق شبکههای ماهوارهای و رسانههاست است به گونهای که جوانان تونسی در نتیجه خلا ناشی از ضعف اقتصادی، فقر و بیکاری که در آن به سر میبرند متاثر از افکار وهابی و شکار آسان شبکههای افراطی و تروریستی شدند.
کارشناس تونسی برملا شدن این رقم را دستاوردی امنیتی توصیف و تاکید کرد: دستگاه امنیتی تونس در مبارزه با تروریسم در دوره بن علی قوی بود اما پس از انقلاب سال ۲۰۱۱ و ایجاد اصلاحات در تونس که با اخراج شماری از افسران و فرماندهان امنیتی و انحلال سرویس امنیتی کشور همراه بود، تروریسم از شکاف ایجاد شده تا زمان بازسازی دستگاه امنیتی استفاده کرد.
وی در عین حال ضمن تقدیر از نیروهای امنیتی در حفظ ثبات و امنیت شهرهای مختلف یمن طی ماه های اخیر تاکنون گفت: پیروزی ارتش تونس در دفع حملات تروریستها به بن قردان و ناکام ماندن تلاش آنها برای تشکیل یک امارت وهابی در آنجا موجب شد که ارتش تونس از وضعیت دفاعی به تهاجمی انتقال یابد.
الصیداوی افزود: ارتش تونس اخیرا نیز ۱۰ تن از تروریستهای داعش در بن قردان را بازداشت کرده و توانست با استفاده از اعترافات آنها چندین نقشه تروریستها را خنثی کرده و چندین انبار سلاح و راههای قاچاق را شناسایی کند.
کارشناس تونسی گفت: دستگاه امنیتی تونس به تجربه بالایی در زمینه مبارزه با تروریسم دست یافته و در این زمینه از تجربیات الجزایر هم استفاده کرد و با آن در هماهنگی به سر میبرد.
وی تاکید کرد: عملیات شناسایی شهروندانی که با داعش همکاری میکنند به معنای مقابله جدی تونس با هر نقشه احتمالی تروریستها برای این کشور است.