مهرداد بهرامیان متخصص فیزیوتراپی و عضو هیاتمدیره انجمن علمی فیزیوتراپی: اگر افراد به مدت یک ماه تمامی فعالیتهای بدنی خود را قطع کنند، ممکن است قدرت و استقامت قلبی – عروقیشان با مشکل مواجه شود و عضلاتشان ضعیف شود و بعد از این ماه به زمان بیشتری برای بازگرداندن عضله به چرخه کار طبیعی نیاز است.
در این ماه برای جلوگیری از ضعف قوای جسمانی، کاهش فشار خون، سرگیجه، سردرد و تهوع باید از انجام تمرینات سنگین اجتناب کرد. چرا که فعالیت زیاد باعث از دست رفتن نمک، آب زیاد و در نتیجه عطش فراوان و افت فشار خون و ضعف شدید میشود.
نوشیدن کافی آب و مایعات در وعدههای افطار و سحر باعث میشود افراد دچار کمآبی نشوند زیرا همان طور که در مقالات معتبر تاکید شده، یکی از دلایل دردهای عضلانی در افراد، کاهش آب میانبافتی و به هم خوردن تعادل الکترولیتهای بدن است. علاوه بر کاهش شدت تمرینات، مدت زمان انجام تمرین را نیز باید کاهش داد و حداکثر روزی ۳۰ دقیقه انجام شود.
نکته مهم دیگر، انتخاب زمان مناسب برای انجام تمرینات است. توصیه میشود زمانی که بیشترین میزان انرژی را دارید برای انجام تمرینات انتخاب کنید، منتها به یاد داشته باشید بلافاصله پس از خوردن غذا نباید تمرین انجام داد. افراد عادی و بیماران که شدت تمرینهایشان سبک است، میتوانند تمرینات خود را صبح انجام دهند.
افراد ورزشکار که تمرینات سنگینتری دارند بهتر است یک تا سه ساعت پس از افطار تمرین کنند