بی تحرکی و لم دادن پس از صرف غذا تنها عادت بدی نیست که مردم دارند و در ادامه با چند کاری که نباید پس از غذا خوردن انجام دهید، بیشتر آشنا میشویم.
سیگار کشیدن
اگرچه مردم از مضرات سیگار کشیدن برای سلامت کلی خود آگاه هستند، اما همچنان این کار را ادامه میدهند و حتی آن را پس از صرف یک وعده غذایی انجام میدهند. اگر قادر به ترک سیگار نیستید، بهتر است پس از غذا خوردن چند ساعت صبر کنید و سپس سیگار بکشید، زیرا نیکوتین موجود در آن با اکسیژن اضافی مورد نیاز برای گوارش پیوند تشکیل میدهد و از این رو، بدن مواد سرطانزای بیشتری را نسبت به حالت عادی جذب میکند. چندین مطالعه نشان داده اند که سیگار کشیدن پس از یک وعده غذایی میتواند معادل کشیدن ۱۰ نخ سیگار به طور همزمان باشد. افزون بر این، این کار خطر ابتلا به سرطانهای روده و ریه را افزایش میدهد.
میوه خوردن
اگر قصد دارید میوه بخورید بهترین زمان برای انجام این کار پیش از یک وعده غذایی و با معده خالی است، زیرا گوارش میوه به آنزیمهای متفاوتی نیاز دارد و قندهای ساده موجود در میوه به زمان بیشتری برای جذب کامل نیاز دارند. افزون بر این، هنگامی که معده خالی است، شما از تمام مواد مغذی، فیبر و قندهای ساده موجود در میوه بهره خواهید برد. در مقابل، مصرف میوه در زمانی نزدیک به یک وعده غذایی یا پس از آن میتواند به آروغ زدن، سوزش سر دل، سوء هاضمه و بسیاری ناراحتیهای دیگر منجر شود.
خوابیدن
اگر بلافاصله پس از یک وعده غذایی به خواب بروید، احتمال تجربه نفخ، ناراحتی و الگوهای خواب عجیب نیز افزایش مییابد، زیرا سوزش معده در طول شب را به همراه دارد. نتایج یک مطالعه نشان داد افرادی که پس از صرف غذا مدت زمان بیشتری پیش از به خواب رفتن صبر میکنند، احتمال کمتری دارد سکته مغزی را تجربه کنند. بر همین اساس، چند ساعت پیش از خواب نباید غذای سنگین بخورید.
دوش گرفتن
هرگز بلافاصله پس از صرف یک وعده غذایی دوش نگیرید، زیرا جریان خون به سمت دست ها، پاها و بدن افزایش مییابد و از این رو، میزان جریان خون به سمت معده کاهش مییابد. در نتیجه، سیستم گوارش تضعیف و ناکارآمد میشود و این شرایط به درد معده منجر میشود.
چای نوشیدن
بلافاصله پس از صرف یک وعده غذایی چای ننوشید، زیرا در جذب آهن اختلال ایجاد میکند. اسید تانیک موجود در چای با پروتئین و آهن پیوند تشکیل میدهد و از جذب موثر آنها توسط بدن جلوگیری میکند. کمبود آهن در بدن انسان میتواند به کم خونی یا آنمی منجر شود و از این رو، درد سینه، سردی دستها و پاها، شکنندگی ناخن ها، بی اشتهایی، پوست رنگ پریده، خستگی شدید، ضعف و سرگیجه را موجب شود.