جمعه , ۱۱ ام آبان ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۶:۰۱ قبل از ظهر به وقت تهران

کاهش فاصله «کلینتون» و «ترامپ» +نمودار

پایان یافتن انبان رسوایی‌های ترامپ و طرح دوباره ماجرای ایمیل‌های کلینتون باعث شد که اختلاف این دو رقیب که تا هفته پیش روبه‌افزایش بود، اندکی کاهش یابد.

بررسی نظرسنجی‌های یک هفته اخیر نشان می‌دهد که پس از فروکش کردن موج رسوایی‌های جنسی ترامپ، و در مقابل مطرح شدن دوباره موضوع ایمیل‌های کلینتون، افزایش فاصله این دو رقیب در نظرسنجی‌ها نه تنها متوقف شده که برخی نشانه‌ها از کاهش کم و بیش آن حکایت می‌کند.

تفاوت این دو رقیب در جلب اقبال عمومی در سطح سراسری از  ۶٫۶۷ درصد به ۵٫۶۵ درصد کاهش یافت؛ در سطح ایالت‌های یازده‌گانه «خاکستری» نیز اختلاف این دو رقیب از ۴٫۸ درصد به ۴٫۶ درصد کاهش یافت.

نتیجه نظرسنجی‌ مشترک مؤسسات ایپسوس/رویترز که طی روزهای ۲۱ تا ۲۷ اکتبر (۳۰ مهر تا ۶ آبان) انجام شده است نشان می‌دهد که هیلاری کلینتون با جلب ۴۲ درصد اقبال عمومی، فاصله‌ای ۶ درصدی از ترامپ (۳۶ درصد) دارد.

نتیجه نظرسنجی مشترک مؤسسات آی.بی.دی/تی.آی.پی.پی نیز که طی روزهای ۲۲ تا ۲۷ اکتبر (۲ تا ۶ آبان) انجام شده است، بیانگر فاصله ۳ درصدی کلینتون (۴۴ درصد) و ترامپ (۴۱ درصد) در جلب اقبال عمومی است.

 انتخابات

برای اجتناب از خطاهای نمونه‌گیری، در این بخش نگاهی به میانگین مجموع نظرسنجی‌های سراسری انجام شده در ایالات متحده طی یک هفته اخیر می‌اندازیم. نتایج نشان می‌دهند که در نظرسنجی‌های هفت روز گذشته، کلینتون در مجموع با کسب ۴۶٫۲۶ درصد اقبال عمومی همچنان با بیش از ۵٫۶۵ درصد از ترامپ (با حدود ۴۰٫۶۱ درصد) جلوتر است، این در حالی که در هفته پیش از آن اختلاف این دو رقیب برابر با ۶٫۶۷ درصد بود که نشان دهنده کاهش تقریبا یک درصدی فاصله این دو رقیب طی یک هفته اخیر است.

 انتخابات

این در حالی است که اگر به میانگین نتایج نظرسنجی‌های سراسری انجام شده در آمریکا طی بازه زمانی «یک‌ماهه اخیر» نظری بیندازیم، مشاهده می‌شود که با وجود افت و خیزهای متعدد، فاصله این دو رقیب طی هفته اخیر در قیاس با یک‌ماهه تقریبا برابر بوده است.

طی یک‌ماهه اخیر، کلینتون و ترامپ در جلب اقبال عمومی به‌طور میانگین ۵٫۶۱ درصد اختلاف داشتند که این میزان تفاوت در هفته اخیر تنها با اندکی افزایش به به حدود ۵٫۶۵ درصد رسیده است.

 انتخابات

یازده ایالتِ خاکستریِ تعیین‌کننده

شهروندان آمریکایی در تمامی ۵۰ ایالت این کشور و پایتخت آن در انتخابات ریاست جمهوری نقش‌آفرینی می‌کنند، اما نتیجه رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور عملاً با آرای ۱۱ ایالت این کشور مشخص می‌شود، ایالت‌هایی که «خاکستری» نامیده می‌شوند، و به‌صورت سنتی و به‌خلاف دیگر مناطق، از آنها انتظار نمی‌رود که از پیش، جهت‌گیری مشخص و قطعی حزبی داشته باشند.

این ۱۱ ایالت شامل کلرادو، فلوریدا، آیووا، میشیگان، نوادا، نیوهمپشایر، کارولینای شمالی، اوهایو، پنسیلوانیا، ویرجینیا و ویسکانسین هستند که در مجموع ۱۴۶ رأی از ۵۳۸ رأی کالج الکترال را به خود اختصاص می‌دهند.

بررسی نتایج نظرسنجی‌های اخیر در این یازده ایالت نشان می‌دهد که کلینتون در مجموع همچنان از ترامپ جلوتر است؛ هرچند که فاصله این دو رقیب با احتساب نظرسنجی‌های انجام شده طی هفته اخیر به میزان اندکی کاهش یافته است. در حال حاضر ترامپ فقط در دو ایالت آیووا و اوهایو توانسته است اکثریت اقبال عمومی را به‌سوی خود جلب کند، و در ۹ ایالت از کلینتون جا مانده است. بین این ۹ ایالت دیگر، بیشترین فاصله این دو رقیب در ایالت‌های ویرجینیا و میشیگان است، جایی که کلینتون به‌ترتیب با ۱۱٫۶ و ۹ درصد از ترامپ جلوتر است.

 انتخابات

در مجموع نیز با احتساب «میانگین وزنی» ــ که از ترکیب اقبال عمومی در تمامی این ایالت‌ها به هر یک از دو نامزد و تعداد آرای الکترال هر ایالت حاصل شده است ــ هیلاری کلینتون ۴٫۶ درصد جلوتر از ترامپ است، این در حالی است که اختلاف این دو براساس همین شاخص در هفته پیش برابر با ۴٫۸ درصد بود.

 انتخابات
بررسی روند تغییرات اقبال عمومی (بر مبنای میانگین وزنی) به این دو نامزد در ایالت‌های یازده‌گانه «خاکستری» طی هفته‌های اخیر نیز نشان می‌دهد که اختلاف این دو پس از چند هفته افزایش یافته است، بار دیگر کاهش یافته است. البته این کاهش فاصله اندک و در حد ۰٫۲ درصد بوده است، به‌گونه‌ای که از ۴٫۸ درصد به ۴٫۶ درصد کاهش یافته است.
انتخابات
امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *