دو پژوهشگر آلمانی اعلام کردهاند که روش جدیدی برای درمان قطعی بیماری ایدز (اچ آی وی مثبت) یافتهاند.
به گزارش آنا به نقل از پرستی وی، بر اساس این شیوه جدید، سلول حامل ویروس اچ آی وی، از طریق یک آنزیم مخصوص به نام Recombinase Brec 1 از دی ان اِی بیمار جدا میشود و فرد برای همیشه بهبود مییابد.
بنا بر گزارش وبسایت «دیلی ساینس» به نقل از نشریه علمی «نیچر بایوتکنولوژی»، این دو پژوهشگر آلمانی که در دانشگاه فنی درسدن و انستیتوی هاینریش پتۀ هامبورگ مشغول انجام تحقیقات هستند، در مقالهای در نشریۀ نیچر بایوتکنولوژی به شرح این روش جدید پرداختند.
فرانک بوخهولتس و یوآخیم هاوبر، ابتدا در این مقاله عنوان کردند که چرا تا کنون پزشکان نتوانستهاند بیماران مبتلا به ایدز را درمان کنند.
پاسخ به این سوال ساده است: بقایای این ویروس در سلولهای بنیادین فرد مبتلا باقی میماند.
داروها و روشهای درمانی که همواره برای مبتلایان به ایدز به کار میروند، تنها به جلوگیری از گسترش این ویروس در بدن فرد کمک میکنند و نه به درمان آن.
این دو پژوهشگر در ادامۀ مقالۀ خود نوشتند که با انجام آزمایشهای بسیار، موفق به کشت و پرورش آنزیمی شدهاند که میتواند به سلولهای بنیادین راه پیدا کرده و سلولهایی را که به ویروس ایدز آلوده شدهاند از دیگر سلولها جدا کند.
این آنزیم همچنین میتواند دو سرِ سلولهای جداشده را به هم وصل کند.
نشریه نیچر بایوتکنولوژی این کشف را گامی بزرگ در راه درمان قطعی و دائمی ایدز عنوان کرده است. البته این شیوه هنوز مراحل آزمایشگاهی خود را میگذراند.
بوخهولتس و هاوبر در حال تدارک مقدمات انجام آزمایش روی بیماران مبتلا به ایدز هستند.
به گفته هاوبر، هزینه مرحله اول آزمایش با حضور ۱۰ داوطلب مبتلا به ایدز، حدودا ۱۵ میلیون یورو خواهد بود.
وی افزود برای دستیابی به نتایج قطعی اولیه، سالها وقت لازم است.