موسسه آلیانز در مطالعهای با محاسبه داراییهای منقول شهروندان کشورها به معرفی ۶ کشور ثروتمند جهان پرداخت.
یک مطالعه جدید به معرفی کشورهای ثروتمند جهان براساس میزان پسانداز، حقوق یا مستمری ماهیانه و میزان سرمایهگذاری شهروندان آنها پرداخت.
در این مطالعه، انگلیس به این دلیل که هر شهروند آن به طور میانگین ۹۵۶۰۰ یورو (۸۲۷۸۰ پوند) دارایی دارد، در رده سوم ثروتمندترین کشورهای جهان قرار گرفت. آمریکا نیز با ۱۶۰۹۴۹ یورو (۱۳۹۳۷۰ پوند) دارایی به ازای هر شهروند به عنوان دومین کشور ثروتمند جهان معرفی شد.
و اما در این مطالعه عنوان ثروتمندترین کشور جهان به سوئیس تعلق گرفت. بر اساس این مطالعه، هر شهروند سوئیسی به طور میانگین ۱۷۰۵۸۹ یورو (۱۴۷۷۲۰ پوند) دارایی دارد و بر همین اساس، ثروتمندترین شهروند جهان به شمار میرود.
«کاترین برندمایر» اقتصاددان ارشد موسسه آلیانز که انجام این مطالعه را بر عهده داشته است، میگوید براساس یافتههای این مطالعه، برخی کشورهای اروپایی مانند ایتالیا و فرانسه طی سالهای اخیر در پی بحران اقتصادی اتحادیه اروپا سقوط معناداری را در ردهبندی کشورهای ثروتمند جهان تجربه کردهاند و میزان دارایی شهروندان آنها به نحو قابلملاحظهای کاهش یافته است.
به گفته او، در این کشورها درآمد شهروندان طی سالهای اخیر افزایش نیافته است و آنها در این مدت مجبور شدهاند برای تامین هزینههای زندگی از پسانداز خود برداشت کنند. به همین دلیل، برخی از آنها از سال ۲۰۰۰ حدود ۱۰ پله در ردهبندی ثروتمندترین کشورهای جهان سقوط کردهاند.
در مطالعه موسسه آلیانز، داراییهای غیرمنقول (املاک و مستغلات) شهروندان به دلیل دشوار بودن امکان مقایسه بهای ملک در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار نگرفته و تنها به جمعآوری اطلاعات داراییهای نقدی آنها از موسسات مالی و سرمایهگذاری اکتفا شده است.
این مطالعه نشان میدهد حتی در ثروتمندترین کشورهای جهان بویژه آمریکا نیز ثروت به صورت مساوی بین شهروندان توزیع نشده است.
در حال حاضر، آمریکا براساس پژوهشهای متعددی که در این زمینه انجام شده، یکی از بدترین کشورهای جهان به لحاظ توزیع برابر ثروت است. مطالعه اخیر موسسه آکسفام نشان داد در انگلیس نیز دارایی یک درصد بالای جامعه بیش از ۲۰ برابر کل ثروت ۵ درصد پایین جامعه است.
در مطالعه موسسه آلیانز، سوئد با میانگین ۸۹۹۴۲ یورو (۷۷۸۸۹ پوند)، بلژیک با ۸۵۰۲۷ یورو (۷۳۶۳۰ پوند) و ژاپن با ۸۳۸۸۸ یورو (۷۲۶۴۰ پوند) دارایی به ازای هر شهروند در ردههای چهارم تا ششم قرار گرفتند.
هرچند ژاپن تنها کشور آسیایی حاضر در جمع ۶ کشور ثروتمند جهان است، برندمایر میگوید روند افزایش ثروت در کشورهای آسیایی به گونهای است که طی دو یا سه سال آینده، این احتمال وجود دارد که کشورهایی مانند تایوان و سنگاپور جای ژاپن را در این فهرست بگیرند.