رؤیا گستری متخصص پوست و مو :درباره انواع پوستها اظهار کرد: پوستها به سه دسته خشک، چرب و مختلط تقسیم بندی میشوند. در پوستهای مختلط معمولا قسمت مرکزی صورت (بینی، چانه و گونه ها) چرب و زیر چشم و کنارههای صورت اغلب خشک است.
وی بیان کرد: چربی پوست به ژنتیک افراد بستگی دارد به طوریکه برخی از افراد پوست چربو گروهی دیگر پوست خشک دارند. پوست اشخاص در دوران کودکی اغلب خشک است، ولی در سنین بلوغ به علت ترشح هورمونهایی مانند استروژن، پروژسترون و تستوسترون فعالیت غدد سِباسه (چربی) افزایش پیدا میکند و پوست چرب میشود.
این متخصص پوست و مو افزود: افرادی که زمینه ژنتیکی جوش صورت دارند در دوران بلوغ دچار آکنه (جوشهای غرور جوانی)میشوند. آکنه از زمان بلوغ آغاز میشود و تا ۳۰ سالگی ادامه پیدا میکند. حتی ۵ درصد افراد پس از سن ۴۰ سالگی نیز همچنان دچار آکنه هستند.
گستری تاکید کرد: پوست از ۳۵ تا ۴۰ سالگی به بعد دچار خشکی میشود، زیرا در این سنین فعالیت برخی هورمونها کاهش پیدا میکند.
روشهای مراقبت از پوست
وی تصریح کرد: مراقبت از پوست بستگی به جنس پوست دارد و افرادی که پوستهای خشک دارند باید از شویندههای ملایم (پَن) استفاده کنند. همچنین مصرف مرتب کِرِمهای مرطوب کننده در این اشخاص ضروری است. در پوستهای خشک باید دفعات شستشو کاهش پیدا کند و از شیر پاک کن برای پاک کردن آرایش استفاده شود.
این متخصص پوست و مو گفت: افرادی که پوستهای چرب دارند باید از شویندههای مخصوص پوست چرب و نیز از کرمهای مرطوب کننده، ضد آفتابها و مواد آرایشی فاقد چربی استفاده کنند. همچنین در این پوستها باید دفعات شستشوی روزانه افزایش پیدا کند.
گستری اظهار کرد: برخی از بیماریها نیز سبب خشکی پوست میشوند که از جمله این بیماریها میتوان به کم کاری تیروئید اشاره کرد. مصرف قرصهای روآکوتان (راکوتان) که برای جوشهای صورت استفاده میشود نیز در برخی از اشخاص خشکی پوست را به همراه دارد.
وی بیان کرد: کمبود برخی از مواد معدنی مانند آهن، روی و زینک نیز در خشکی پوست مؤثر است. در کمبود شدید روی که همراه با علائم گوارشی مانند اسهال و ضایعات پوستی است فرد دچار درماتیت (اگزما) میشود.
گستری یادآور شد: فعالیت غدد چربی پوست با چربی خون ارتباطی ندارد؛ فعالیت این غدد به ترشح هورمونهای جنسی، سن و ژنتیک افراد بستگی دارد.