جدال لفظی بین سرمربی تیم ملی و سرمربی قهرمان دو دوره اخیر لیگ به بالاترین حد خود رسیده است. برانکو اولین فردی نیست که کیروش در دوران ۷ ساله حضور خود در ایران با او وارد مناقشه شده است.
به گزارش وب سایت نود، تیم ملی تحت هدایت کارلوس کیروش یک تیم کاملا جنگجو نشان داده است.ظاهرا این خصلت تیم ملی، از سوی سرمربی تیم به آن تزریق شده است. خصلتی که کارلوس کیروش در طول سالیان اخیر بارها نشان داده در خارج از زمین به طور کامل از آن برخوردار بوده و انرژی زیادی از این مربی صرف نزاع با اهالی فوتبال شده است.
جنگ اول: مانوئل ژوزه
کیروش در همان ماههای نخست حضور خود در ایران وارد درگیری لفظی با سرمربی پرسپولیس شد. نام مانوئل ژوزه برای فوتبالدوستان بیش از هر چیز یادآور پرونده مالی بحثبرانگیز و کشدار اوست. ولی این سرمربی پرتغالی قبل از حضور در ایران با کیروش مشکل داشت که این مساله در ایران نیز دامن زده شد. گفته میشود کیروش و ژوزه گزینههای اصلی هدایت تیم ملی پرتغال در جامجهانی ۲۰۱۰ بودند که فدراسیون فوتبال پرتغال کیروش را برای سرمربیگری انتخاب کرد و همین امر جرقه اختلاف دو سرمربی بود.
مانوئل ژوزه در اعتراض به تعطیلات متعدد و طولانی لیگ گفت، لیگ برتر ایران ساخته دست کیروش است. کی روش نیر در بیانیهای با ادبیات خاص خود که در آن روزها برای فوتبالدوستان ایران کاملا غریبه بود وی را فردی درمانده و آشفته نامید حضور مانوئل ژوزه در ایران بیشتر از یک نیم فصل طول نکشید ولی آغازی بود بر سایر درگیری های کیروش در ایران.در فوتبال ایران تا پیش از این تنها در زمان سرمربیگری کوتاه مدت مایلی کهن در تیم ملی شاهد صدور بیانیه سرمربی تیم ملی علیه اهالی فوتبال بودیم اتفاقی که نهایتا منجر به برکناری سرمربی تیم ملی شد.
قویترین حریف، وزیر ورزش
پس از پایان جامجهانی ۲۰۱۴، رضایت عمومی از عملکرد تیم ملی در مسابقات وجود داشت ولی وزیر وقت ورزش دکتر گودرزی، واکنش غافلگیرانه نسبت به نتایج تیم ملی داشت و گفت نتایج تیم ملی ما با دورههای گذشته که در جام جهانی حضور داشته فرقی نکرده بنابراین دیگر باخت شرافتمندانه معنایی ندارد او همچنین بارها در مناسبت های مختلف منتقد کیروش بود مثلا در خصوص مساله پیراهن تیم ملی اظهار داشت ایراد از لباس تیم ملی نیست بلکه مشکل از کی روش است که با اسپانسر تیم ملی مشکل دارد او جزو مخالفان تمدید قرارداد با کی روش بود.
اما برخورد کیروش با وزیرورزش متفاوت از بقیه بود و دیگر خبری از الفاظ تند نبود و کیروش بیشتر از جملاتی نظیر اینکه به وزیر اطلاعات غلط داده شده استفاده میکرد.
جنگ ۳ ساله با علیرضا اسدی
علیرضا اسدی از بهمن ۹۳ تا تابستان ۹۶ عهده دار دبیرکلی فدراسیون فوتبال بود. اسدی در طول دوران دبیرکلی فدراسیون فوتبال منتقد همیشگی کی روش بود. اسدی و کی روش جلسهای برای رفع اختلافات داشتند که ۱۰ ساعت به طول کشید و خروجی آن تشدید اختلافات بود.این وضعیت استعفای کیروش را در پی داشت که با حمایت مهدی تاج از سرمربی تیم ملی همراه شد و رئیس فدراسیون فوتبال، دبیرکلش را توبیخ کرد تا این غائله موقتا خاتمه یابد.
کیروش در بیانیههای خود علیه اسدی از واژگانی نظیر مسئول بیاستفاده،عقرب و مار به کار برد البته اسدی در جواب گفت که حتما کی روش در باغ وحش بزرگ شده که از ادبیات جنگل استفاده می کند. پس از صعود یران به جام جهانی ۲۰۱۸ نیز کی روش، بار دیگر اسدی را آماج حملات خود قرارداد.
نهایتا در تابستان سال گذشته اسدی از دبیرکلی فدراسیون فوتبال کنار گذاشته شد تا پایانی باشد بر جدال این دو نفر.
ترابیان حتی در رویا هم اسم من را نیاورد
از عباس ترابیان به عنوان مدیری که باعث حضور کیروش در ایران شد یاد میشود اما کیروش حتی با این مدیر نیز دچار چالش شد. کی روش در خصوص ترابیان گفت او خود را بزدلانه پنهان میکند او در کار تیم ملی سنگاندازی میکند او حق ندارد اسم من را در رویا هم بیاورد.
کیروش و داستان ساختمان ایفمارک و پک
حدود سه سال پیش زهره هراتیان، مسئول پزشکی سازمان لیگ، اقدام به تاسیس مرکز پزشکی ایفمارک کرد. این اقدام با واکنش تند کیروش روبهرو شد.
کیروش به دنبال ایجاد مرکز حرفهای تیم ملی به نام پک بود و از آن تحت عنوان میراث خود در فوتبال ایران یاد می کرداین ساختمان با امضای کفاشیان از کیروش گرفته شد تا به ایفمارک و زهره هراتیان داده شد.کیروش بابت این قضیه چنان عصبانی شد که کفاشیان مجبور شد در ساختمان ایفمارک تیغه زده و قسمتی را به پک برگرداند. ردپای داستان کیروش و ایفمارک در جدال اخیر برانکو و کیروش نیز دیده میشود.
جدال با ۸ محبوب
زمانیکه کیروش به فوتبال ایران آمد همچنان علی کریمی بازیکن بود.علی کریمی علیرغم داشتن بازی ملی بیشتر، گزینه کیروش برای کاپیتانی نبود. علی کریمی پس از پایان بازی پرسپولیس و سپاهان در یک اقدامی احساسی و برای همراهی با مهدوی کیا از فوتبال خداحافظی کرد اما بعدا آن را پس گرفت ولی پس از آن هیچ وقت به تیم ملی دعوت نشد.کریمی بعدا به عنوان دستیار، در تیم ملی مشغول به کار شد اما قبل از آغاز جامملتهای آسیا از تیم ملی کنارهگیری کرد هرچند که به صراحت علت استعفای کریمی مشخص نیست ولی ظاهرا جادوگر مدعی است که کیروش برخورد مناسبی نداشته است.
اما علی کریمی بعدها در قامت منتقد فدراسیون ظاهر شد و بدترین نقدها را نسبت به کیروش داشت.کیروش اتهامات علی کریمی را بزدلانه خواند و گفت باید از او معذرتخواهی کند.
اختلاف با دستیاران
کارلوس کیروش در طول دوران سرمربیگری در تیم ملی، بارها با اعضای کادرفنی به مشکل خورده است.جنجالیترین مورد در دی ماه ۱۳۹۵ اتفاق افتاد که کارلوس همه دستیاران ایرانی خود را اخراج کرد اما پیش از این نیز کیروش با اعضا کادر فنی به مشکل خورده بود. مجید صالح به خاطر قرار گرفتن روی سکو نه روی نیمکت در بازی تدارکاتی اردوی اتریش از تیم ملی جدا شد. امید نمازی که سالها دستیار کیروش بود به صورت غیرمسالمتآمیز از او جدا شد. نمازی کیروش را متهم به خیانت در تیم ملی کرد و کیروش هم او را بیکفایت خواند.
خسرو والیزاده و حامد مومنی نیز از دیگر اعضای کادر فنی بودند که با کیروش دچار مشکل شدند.
توفان کیروش علیه برانکو
بلافاصله پس از پایان بازیهای تیم ملی در جامجهانی توفان حملات سرمربی تیم ملی علیه سرمربی پرسپولیس آغاز شد.اینبار به نظر میرسد این نزاع کیروش تاوان بدی برای تیم ملی، پرسپولیس و کلا فوتبال ایران داشته باشد.
البته اینها همه درگیری های خارج از زمین کیروش در ایران نبوده است و او تاکنون با مربیانی نظیر قلعهنویی، کرانچار، درخشان و … نیز وارد مشاجره لفظی شده است. نحوه رفتار کیروش تنها در ایران به این صورت نبوده و مرور عملکرد او در سایر کشورها موید این موضوع است. او در پرتغال با چهره های سرشناسی نظیر مورینیو واسکولاری، کریستیانو رونالدو و.. مشکل داشت و در همین روزهای گذشته در فضای مجازی به کورشما مهاجم تیم ملی پرتغال حملهور شد. این مربی در مصاحبه های خود بارها اظهار داشته در آفریقای جنوبی دشمنان زیادی دارد یا در همین روزهای اخیر روی کین بازیکن سابق منچستریونایتد از اختلاف خود با دستیار آن روزهای فرگوسن پرده برداشت.
کیروش علیرغم این همه جنگ و دعواها ، نتایج ماندگاری در فوتبال ایران به دست آورده و رکوردهای زیادی را به نام خود ثبت کرده است.