۱ـ صادرکننده می تواند اطلاعات پروانه صادراتی خود را به سایر واردکنندگان، برای تامین ارز ثبت سفارش هایشان منتقل کنند، سازمان توسعه تجارت و اتاق ها می توانند برای شناسایی و ایجاد ارتباط اقدام کنند.
تبصره: واگذاری پروانه صادراتی یا ارز معامله شده، خارج از سامانه و بر اساس توافق ۲ طرف صورت می گیرد. صادرکننده می تواند در چند مرحله یا به طور یک جا میزان ارز قابل واگذاری خود را اعلام کند.
۲- واردکنندگان که به استفاده از ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان تمایل دارند باید با مراجعه به سامانه جامع تجارت نسبت به ثبت سفارش اقدام کند.
۳- واردکننده برای تامین ارز ثبت سفارش خود، به بانک عامل مراجعه و با ارائه اطلاعات پروانه صادراتی، برای آن ثبت سفارش، درخواست تامین ارز می کند.
۴- بانک های عامل موظفند با مراجعه به سامانه ارزی، از بانک مرکزی درخواست گواهی ثبت آماری کنند.
۵- در صورت تایید گواهی ثبت آماری توسط بانک مرکزی، بانک های عامل موظفند تضامین لازم را از بازرگان، مطابق بند (ی) بخش اول مجموعه مقررات ارزی اخذ و تاییدیه آن را در سامانه تامین ارز اعلام کند.
۶- بانک های عامل با مراجعه به سامانه تامین ارز، اطلاعات پروانه های صادراتی را ثبت می کنند.
۷- صادرکننده باید با مراجعه به سامانه جامع تجارت، درخواست بانک عامل مبنی بر جواز واگذاری پروانه صادراتی خود به آن واردکننده را تایید کند.
۸- بانک عامل با مراجعه به سامانه مدیریت تعهدات ارزی (سمتاک) نسبت به ثبت ابزار پرداخت در قالب برات بدون تعهد اقدام می کند.
۹- واردکننده باید اسناد حمل ثبت سفارش خود را به بانک عامل تحویل دهد.
۱۰- بانک عامل باید با مراجعه به سامانه سمتاک، اسناد حمل را ثبت کند.
۱۱- واردکننده موظف است با مراجعه به سامانه جامع تجارت در بخش مدیریت عملیات ارزی بانکی، اطلاعات منشا ارز خود را ثبت کند.
۱۲- بانک عامل با بررسی منشا ارز، اعلامیه تامین ارز را صادر می کند.
۱۳- واردکننده با مراجعه به گمرک و ارائه شماره رهگیری اعلامیه تامین ارز (شاتا) به ترخیص کالای خود دست می زند.
۱۴- واردکننده پس از ترخیص کالا، برای رفع تعهد و دریافت تضامین خود باید به بانک عامل مراجعه کند./خبرانلاین