جمعه , ۳۰ ام آذر ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۹:۱۵ بعد از ظهر به وقت تهران

گفت و گو مادر بزرگ ایرانی؛ قهرمان ماراتن دبی

«ورزش برای انسان‌ها مثل یک پس‌انداز است»، این توصیه خانم فاطمه حشمتی ۸۴ ساله اهل دوان استان فارس به همه ماست. بانوی سالمندی که در لباس سفید پرستاری و هنگام خدمت به هموطنان به مقام جانبازی نایل می‌شود. حدود ۷۰ سالگی تصمیم می‌گیرد وارد دنیای ورزش دو و میدانی شود که البته مقام‌های زیاد ملی و بین‌المللی را برای ایران به ارمغان  می آورد.

گفت و گو  مادر بزرگ ایرانی؛ قهرمان ماراتن دبی

  جانبازی در بیمارستان

این بانوی سالمند شیرازی که به گفته او  همسرش حدود ۴۰ سال پیش بر اثر جراحات جانبازی دوران جنگ شهید شده و صاحب سه پسر و سه دختر است در شروع گفت‌وگو با ما  بیان می کند: «در آبادان زندگی می‌کردیم که به ما ‌گفتند هرکسی که می‌تواند بماند و هرکسی هم که جرئت ماندن ندارد، به هر شهری که دلش می‌خواهد برود تا زمانی که جنگ تمام شود. من گفتم تا آخرین لحظه و تاجایی که بتوانم می‌خواهم به شهرم خدمت کنم. جنگ تن‌به‌تن بود و خدا شاهد است آن‌قدر هواپیمای دشمن پایین بود که رنگ لباس خلبان هنوز در ذهنم مانده است ولی نیروهای ما از شهر محافظت می‌کردند. در بمباران بیمارستان شهید بهشتی آبادان از اتاق عمل به داروخانه می‌رفتم که دشمن بیمارستان را بمباران کرد و موج من را گرفت و بیهوش شدم.»
  دارنده مقام‌های کشوری و بین‌المللی
خانم حشمتی بعد از دوران بازنشستگی تصمیم به ورود به دنیای ورزش می‌گیرد و مدال‌های زیادی را در رقابت‌های ملی و بین‌المللی دو و میدانی کسب می‌کند. او در این‌باره می‌گوید: «یک روز در یکی از پارک‌های شیراز می‌دویدم که خانمی من را صدا زد و گفت من کلاس ورزشی برگزار می‌کنم، تصمیم گرفتم به کلاس‌های او بروم تا این که بعد از یک هفته در اولین مسابقات دوی کشوری در زنجان شرکت کردم و مقام دوم را کسب کردم. در مسابقات کشوری دیگر هم مقام‌های اول و دوم را کسب کردم. در مسابقات جهانی دوی ۱۰ کیلومتر ماراتن دبی اول شدم و در مسابقات پیاده‌روی چین هم نفر اول شدم. در تمام این مدت یک بار هم اوت نشدم.»
  یک جا ننشینید!
این بانوی سالمند قهرمان که به‌تازگی از چنگ ویروس کرونا نجات یافته در این‌باره می‌گوید: «بی اشتهایی شدیدی به من دست داد و الان خدا را شکر خوب شدم. در این روزهای کرونایی هم صبح و عصر مرتب ورزش می‌کنم. در حیاط راه می‌روم و حتی در حیاط هم ماسک می‌زنم.» او در پایان خطاب به هم‌سن و سال‌هایش می‌گوید: «توصیه‌ام این است که یک جا ننشینند، تا ساعت ۱۲ ظهر نخوابند که صبحانه و ناهارشان یکی شود، زیاد غذا نخورند، خیلی کم شیرینی بخورند، دمنوش بخورند. تحرک داشته باشند و ورزش کنند. با یک جا نشستن و کم‌تحرکی بیماری‌های زیادی مثل فشارخون، قند و چربی به سراغ آدم می‌آید. هرروز به دوستانم زنگ می‌زنم و توصیه می‌کنم ورزش کنند. ورزش برای انسان‌ها مثل یک پس‌انداز است. سالمندان مدام نگویند ورزش برای این سن و سال خوب نیست، برای آن‌ها هم لازم است و حداقل نیم ساعت در روز پیاده‌روی کنند.»
امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *