سالیانه در کشور حدود ۱۵۰ هزار عمل زیبایی بینی انجام می شود که به نسبت جمعیت از این حیث در رتبه سوم جهان قرار داریم!
دکتر شهریار لقمانی روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت نهمین کنگره رینوپلاستی ایران اظهار کرد: بالاترین آمار جراحی بینی در کشورهای آمریکای لاتین و بیشتر در کشورهای کلمبیا و ونزوئلا انجام می شود، در آمریکا رتبه آن در بین جراحی ها از هشتم به دوم رسیده و در انگلیس سه برابر شده است.
وی علت افزایش این جراحی را علاوه بر ظاهر برخی نژادها، پیشرفت های حاصل شده در این رشته دانست و گفت: درحال حاضر درپی پیشرفت های علمی این حوزه، نتیجه جراحی ها طبیعی است و مشکلات و عوارض جراحی بینی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
لقمانی اظهار کرد: علاوه بر متقاضیان داخلی برای انجام جراحی بینی، افراد زیادی از کشورهای همسایه و کشورهای پیشرفته دنیا برای انجام این عمل جراحی به ایران سفر می کنند تا به دست متخصصان ایرانی جراحی شوند.
وی از دخالت برخی رشته های پزشکی غیرمتخصص در این زمینه انتقاد کرد و افزود: پیچیده ترین جراحی حوزه جراحی پلاستیک، جراحی بینی است که در عین حال که باید ظاهر طبیعی فرد حفظ شود، باید دقت شود تا مشکلی برای سلامت او مانند مشکلات تنفسی ایجاد نشود؛ اما در موارد زیادی دیده شده که افراد غیرمتخصص اقدام به جراحی بینی کرده و مشکلات بسیار زیادی را برای فرد ایجاد کرده اند.
لقمانی اظهار کرد: بینی و ظاهر افراد جای آزمون و خطا نیست که یک پزشک عمومی با تجربه اندک بتواند آن را به مخاطره بیاندازد حتی متخصصان جراحی پلاستیک بعد از انجام ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ عمل جراحی می گویند که هر بار تجربه تازه ای به دست می آوریم.
دبیر علمی کنگره رینوپلاستی ایران در مورد برگزاری این کنگره در روزهای ۲۷ و ۲۸ آبان ماه جاری گفت: با توجه به اهمیت جراحی بینی، کنگره رینوپلاستی در مورد جراحی پیشرفته بینی به صورت اختصاصی سالانه به همین منظور برگزار می شود.
لقمانی افزود: رینوپلاستی پیشرفته مشخصه های زیادی دارد که از جمله آن این است که به دنبال یک نتیجه طبیعی و ماندگار است به طوری که به مرور زمان تغییر شکل در ظاهر بینی افراد نیز ایجاد نشود.
وی ادامه داد: همچنین توجه به عملکرد طبیعی بینی از مشخصه های دیگر رینوپلاستی پیشرفته است یعنی افرادی که عمل می کنند بتوانند در هر شغلی مشغول به کار شوند و از نظر فعالیت های ورزشی نیز محدودیتی برای آنها ایجاد نشود.
لقمانی توجه به تناسب چهره و تناسب ظاهر بینی جراحی شده با جنسیت، شغل و نژاد افراد، عدم استفاده از مواد مصنوعی و پروتزها و استفاده از بافت نرم و غضروف خود فرد را از دیگر مشخصه های جراحی بینی پیشرفته عنوان کرد.
وی گفت: پنج تا هفت درصد بیمارانی که جراحی بینی انجام می دهند ممکن است به جراحی دوم نیاز داشته باشند که در بیشتر موارد به دلیل وجود انحراف شدید بینی، سابقه شکستگی های شدید و وضعیت بدنی افراد در التیام زخم بستگی دارد و موارد اندکی برعهده متخصصان جراحی پلاستیک است.
دبیر علمی کنگره رینوپلاستی از برگزاری ۳ پنل و ۲ کارگاه و ارائه ۴۸ سخنرانی در طی برگزاری این کنگره دوروزه خبر داد و گفت: شرکت در این کنگره برای متخصصان ۹ امتیاز بازآموزی دارد.