پنجشنبه , ۱۳ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۴:۰۷ بعد از ظهر به وقت تهران

۵ توصیه برای درمان نوزادان بغلی‌شده

در این‌که هیچ لذتی بیشتر از در آغوش گرفتن نوزاد تازه متولدشده برای مادر نیست، شکی وجود ندارد اما خیلی زود مادر با کودکش در خانه تنها می‌ماند و برای از سرگیری فعالیت‌های روزانه، ناچار است گاهی کودک را درون گهواره‌اش قرار بدهد. با این کار، مادر با گریه و بی‌قراری کودکی روبه‌رو می‌شود که عادت و نیاز به درآغوش گرفته‌شدن دارد. البته بد نیست بدانید که گریه این نوزادان تا حدی طبیعی است چراکه تماس پوستی با مادر و گرمای آغوش او، یادآور دوران جنینی برای آن‌هاست. متخصصان این دوره را سه ماهه چهارم بارداری می‌نامند. در ادامه به اهمیت در آغوش‌گیری نوزادان و معرفی چند روش جایگزین برای مواقع خاص می‌پردازیم.

5 توصیه برای درمان نوزادان بغلی‌شده

   در بغل کردن نوزادان کوتاهی نکنید
در آغوش گرفتن از اساسی‌ترین و تاثیرگذارترین نیازهای هر کودک است و در صورت دریغ شدن از او، این نداشتن  ارتباط لمسی مادر و کودک زمینه‌ساز انبوهی از اختلالات شخصیتی و روانی تا سنین بزرگ سالی است. نوزاد هر چه بیشتر در آغوش مادری که سعی  در ارتباط کلامی و احساسی با او دارد قرار بگیرد، حواس و مهارت کلامی‌اش هم بهتر می‌شود بنابراین تفکر بغلی‌شدن کودک اشتباه به نظر می‌رسد. ضمن این‌که کودک به‌خصوص در سال‌های اول زندگی به هیچ وجه نباید احساس نگرانی، ترس و یا ناامنی داشته باشد چرا که در طولانی‌مدت بر رشد جسمی، روانی و رفتاری او تاثیرگذار است. از طرفی لمس‌کردن محبت‌آمیز، سطح هورمون «استرس» یعنی کورتیزول را کاهش  و سطح هورمون «حس خوب» یعنی اکسی‌توسین را در کودک با اضطراب جدایی از مادر افزایش می‌دهد.
   چند راهکار موقتی به جای بغل‌کردن نوزاد
۱- نوزاد را  گاهی قنداق‌پیچ کنید| احساس گرما و امنیت یکی از نیازهای ضروری نوزادان است. بنابراین پیچیدن نسبتا آزادانه نوزاد در پارچه نخی و گرمای ناشی از قنداق، آرامش درون رحم مادر را برای نوزاد تداعی و تا حدی زندگی خارج از رحمی را برایش آسان می‌کند. همچنین این قنداق‌پیچی از دست و پا زدن و بی‌قراری نوزاد پیشگیری می‌کند. البته یادآور می‌شویم روش درست قنداق‌پیچی را از مادران باتجربه‌تر آموزش ببینید.
۲- فضای خواب او را امن و راحت کنید| شرایط خواب او را به گونه‌ای آماده کنید که احساس آرامش داشته باشد و سریع‌تر با فضای خارج از بدن مادر وفق پیدا کند. اگر به ‌محض قرار دادن کودک  در تخت یا گهواره، شروع به گریه کرد، قبل از این‌که او را  به سرعت در آغوش بگیرید با تکان دادن گهواره یا آویز بالای سرش، صحبت کردن و لالایی‌خواندن، او را آرام کنید.
۳- تشک لبه‌دار مخصوص نوزادی را امتحان کنید| این نوع تشک‌ها به گونه‌ای طراحی شده است که بدن کودک را کاملا در بر می‌گیرد و گرما و راحتی نوزاد را حفظ و تامین می‌کند. این تشک‌ها علاوه بر ایمنی نوزاد، کمر و گردن  او را هم در موقعیت درست نگه می‌دارد و از خواب‌پریدگی مکرر کودک پیشگیری می‌کند.
۴- از آغوشی یا حمل‌کننده نوزاد استفاده کنید| وسیله آغوشی استاندارد به شما کمک می‌کند در عین حال که کودک به سینه شما نزدیک است، دستان‌تان آزاد باشد و قادر به انجام همزمان کارهای دیگر باشید. اگر نوزاد زیر پنج ماه را درون آغوشی می‌گذارید، دقت کنید که سر نوزاد بدون تحت فشار بودن در شرایط طبیعی قرار بگیرد.
۵- از اعضای خانواده کمک بگیرید| از دیگر اعضای خانواده بخواهید که به جای بغل‌کردن نوزاد، او را در حالی‌که روی تخت یا تشک بازی قرار دارد، آرام و سرگرم کنند. به این ترتیب نوزاد از عادت زیادی در بغل‌بودن یا نادرست بغل‌شدن رها می‌شود. تقسیم وظایف خانه بین اعضای خانواده هم یکی از راهکارهای مناسب برای مراقبت و نگهداری بهتر از نوزاد و کمک به مادر برای انجام امور شخصی‌اش است.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *