یکشنبه , ۲ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۲۸ بعد از ظهر به وقت تهران

تلفات ارتش ترکیه در جنگ سنگین با داعش

در درگیری های شدید ارتش ترکیه با داعش در شهر الباب نزدیکی حلب ، نیروی های ترک ۴۷ کشته و زخمی داشته اند.

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 

ایران انلاین نوشت : ارتش ترکیه می‌گوید در درگیری‌های شدید با تروریست های داعش، ۱۴ سربازش کشته شده‌اند.از زمان عملیات ترکیه علیه داعش در سوریه که از اوت گذشته آغاز شد، این عمده‌ترین تلفات آنها ظرف یک روز بوده است.از آن سو هم ۱۳۸ نیروی داعش کشته شده‌اند. این آماری است که ترکیه داده است .

با تسلط کامل نیروهای حکومت سوریه بر حلب، نبرد شهر الباب شدیدتر شده است. این شهر در شمال‌شرقی حلب است و کمتر از ۵۰ کیلومتر با آن فاصله دارد.

 

شهر الباب، یک نقطه استراتژیک است و حدود ۲۰ کیلومتر با مرز ترکیه فاصله دارد. ترکیه چهار ماه است که در نبرد برای این شهر دخالت دارد تا هم داعش و هم نیروهای کرد را از آن دور کند.

 

سباستین آشر، تحلیل‌گر بی‌بی‌سی درباره خاورمیانه، می‌گوید داعش دارد این شهر را از دست می‌دهد اما سوال در حال حاضر این است که ترکیه حاضر است چه‌قدر در داخل خاک سوریه برای مبارزه با داعش جلو برود و آیا در پس‌راندن داعش از پایتخت خودخوانده‌اش رقه هم مشارکت می‌کند یا نه.

 

خبر دیگر حاکی است که ۱۰۵ عضو سازمان ملل به تشکیل هیئتی برای گردآوری مدارک و شواهد از جنگ داخلی سوریه در مورد وقوع آن‌چه ممکن است «جنایت جنگی» تلقی شود، رای مثبت دادند. ایران، روسیه و ۱۳ کشور دیگر به این اقدام رای منفی داده‌اند.

 

پیش‌نویس قطعنامه‌ در این مورد را لیختن اشتاین -با کمک ده‌ها کشور دیگر- آماده کرده‌است و در آن خواسته شده تا یک گروه مستقل و بی‌طرف تشکیل شود: «هدف از تشکیل این گروه، جمع‌آوری مدارک و شواهد عادلانه و مستقل از اقدامات جنایت‌آمیز، برپایه قوانین و معیارهای بین‌المللی است. پرونده یا پرونده‌هایی که می‌توانند اکنون یا در آینده در دادگاه‌های ملی، منطقه‌ای یا بین‌المللی مطرح شوند».

 

کریستین وناوسر، نماینده ارشد لیختن اشتاین در سازمان ملل متحد، در دفاع از پیش‌نویس ارائه شده، گفته «ما تمام این مدت، هر اقدام بامعنایی برای پاسخگو کردن (عوامل احتمالی جنایت جنگی در سوریه را) به کرات و برای مدتی طولانی، عقب انداخته‌ایم».

 

به گفته سفیر لیختن اشتاین، بی‌تحرکی ملل متحد این پیام را صادر کرده که هر جنایتی علیه بشریت، راهبردی‌ست که می‌تواند به کار گرفته شود و هیچ عاقبتی هم برای کسانی که آن را به‌کار می‌گیرند، نخواهد داشت.

 

قطعنامه ملل متحد از همه کشورها و طرف‌هایی که به شکلی با جنگ سوریه در ارتباط هستند، و نیز جوامع و سازمان‌های مدنی و فرادولتی، می‌خواهد تا مدارک و اطلاعات خود را در اختیار هیئت بازرسان قرار دهند.

 

۱۰۵ عضو سازمان ملل به این قطعنامه رای مثبت دادند. در میان موافقان، کشورهایی مانند ایالات متحده، بریتانیا یا فرانسه قرار دارند و نیز مخالفان بشار اسد در منطقه مانند ترکیه، عربستان سعودی و قطر. ۱۵ کشور به قطعنامه رای منفی دادند که در میان آن‌ها ایران و روسیه، از مهم‌ترین متحدان بشار اسد حضور دارند. ۵۲ کشور نیز به آن رای ممتنع داده‌اند.

ایران آنلاین /بی بی سی

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *