شنبه , ۱۵ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۹:۱۹ بعد از ظهر به وقت تهران

ساختمانی که خطرناک تر از پلاسکو است!

باید همه ساختمان‌ها مسائل ایمنی به ویژه در اطفا حریق را رعایت کنند. در ساختمان‌های قدیمی برای این موضوع برنامه‌ریزی نشده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ضمن اشاره به اختیارات ناکافی شهرداری‌ها در پلمب ساختمان‌هایی که مسائل ایمنی را رعایت نکرده‌اند، گفت: نمایندگان مجلس باید در این زمینه ورود کنند.

به گزارش ایسنا ابوالفضل قناعتی با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، با اشاره به جلسه اضطراری اعضای شورای شهر تهران که صبح امروز در نزدیکی محل وقوع حادثه پلاسکو برگزار شد، اظهار کرد: این جلسه به منظور اتخاذ تصمیمات برای تسریع عملیات برگزار شد که بعد از ارائه گزارش توسط فرمانده عملیات حادثه و رئیس سازمان آتش‌نشانی، تصمیم گرفته شد که مجموعه‌ای از تجهیزات آتش‌نشانی شامل ماشین‌آلات تعمیر یا خرید مجدد صورت گیرد.

قناعتی با بیان اینکه آتش‌نشانی تهران دو دستگاه بالابر ۵۵ متری دارد، گفت: این دو دستگاه باید به طور اورژانسی تعمیر شود. مصوب شد به شهرداری تهران مجوز دهیم که اطلاعات دستگاه‌ها را جمع‌اوری کرده و به شورا بفرستد. همچنین همزمان تعمیر تجهیزات انجام شود. محل تامین اعتبارات فردا مشخص خواهد شد.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: امروز ۱۱۰ عملیات آتش‌نشانی در سطح تهران داشتیم، باید امکانات کافی برای عملیات آتش‌نشانان فراهم باشد و بتوانیم آتش‌نشانی را در بعد تجهیزات به حالت قبلی برگردانیم. در جلسه اضطراری شورای شهر تهران، قرار شد کمیته حقوقی به منظور پیگیری حادثه پلاسکو از اول تا آخر ماجرا تشکیل شود.

وی با اشاره به اینکه تعداد بسیار زیادی از ساختمان‌های تهران در شرایط مشابه پلاسکو قرار دارند، اظهار کرد: مبحث ایمنی و قانون ملی ساختمان بر تعداد زیادی از ساختمان‌های تهران مترتب نشده است. باید همه ساختمان‌ها مسائل ایمنی به ویژه در اطفا حریق را رعایت کنند. در ساختمان‌های قدیمی برای این موضوع برنامه‌ریزی نشده است.

قناعتی با بیان اینکه اکثر ساختمان‌هایی که به لحاظ ایمنی دچار مشکل هستند، شناسایی شده‌اند، گفت: در برخی موارد، قانون مسکوت مانده است. شهرداری نمی‌تواند در ساختمان‌هایی که مسائل ایمنی را رعایت نکرده‌اند، اقدام به پلمب کند. شهرداری تنها جایز است به آن‌ها تذکر دهد. از نماینده‌های مجلس درخواست می‌کنیم شرایطی را فراهم کنند که شهرداری‌ها بتوانند در موارد مشابه جلوی فعالیت ساختمان‌ها را هم بگیرند.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ساختمان تجاری علاءالدین اظهار کرد: از سال ۱۳۹۲ بحث حذف طبقه هفتم پاساژ علاءالدین مطرح شده و در حال پیگیری آن هستیم، اما به خاطر تعدد میان‌برها در قانون، موفق به حذف این طبقه نشدیم. بارها بحث قلع‌وقمع این طبقه مطرح شده ولی در تجدید نظر و در دیوان رای ما شکسته است. علاء‌الدین مجتمعی است که خطرناک‌تر از پلاسکو است.

قناعتی اظهار کرد: در بحث پاساژ پلاسکو و موضوعات مشابه، بحث‌های اجتماعی و اشتغال هم وجود دارد. سال گذشته در موضوع آتش‌سوزی که در خیابان جمهوری صورت گرفت، آقای قالیباف مطرح کرد که اگر اجازه دهند، می‌تواند تمام تولیدی‌هایی که به این شکل فعالیت می کنند را پلمب کند، اما مسئله آن است که بستن یک واحد تجاری یک بحث است و بیکار شدن تعدادی از شهروندان و مشکلات اجتماعی و اقتصادی ناشی از آن بحثی دیگر.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: اما نباید به خاطر مباحث اقتصادی از بحث ایمنی دور شویم. باید ساختمان‌های مشابه پلاسکو که وضعیت ایمنی مناسبی ندارند، به سرعت شناسایی شوند. در بحث پلاسکو برخی کارکنان به خاطر بیمه نبودن متضرر شدند. در شرایط حاضر شاهد این هستیم که برخی نسبت به بیمه کردن کارکنان و امکانات خود ورود کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه ساختمان پلاسکو درسی برای همه شد، اظهار کرد: پلاسکو هم برای کسانی که در ساختمان‌های ناایمن فعالیت می‌کنند و هم برای مسئولین قانون‌گذار و اجرایی درسی شد تا راهکاری برای از بین بردن میان‌برهایی که در قوانین وجود دارد، اتخاذ شود و مسیر سودجویی برخی صاحبان حرف بسته شود.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه ادارات آتش‌نشانی تهران به طور دوره‌ای از ساختمان‌ها بازرسی می‌کنند، گفت: تذکر کتبی از سوی شهرداری‌ها به این ساختمان‌ها ارسال می‌شود که رونوشت آن‌ها برای مقامات قضائی نیز فرستاده می‌شود. در قوانین از جمله بخش‌هایی که مسکوت مانده، این است که به شهرداری اختیار پلمب چنین ساختمان‌هایی را نداده است.

قناعتی با بیان اینکه شهرداری و دولت در خصوص اختصاص عوارض بافت فرسوده وظایفی دارند، گفت: دولت و شهرداری هر یک موظف‌اند ۵۰ درصد عوارض بافت فرسوده را بپردازند تا کسانی که می‌خواهند نسبت به نوسازی بافت‌های فرسوده خود اقدام کنند از عوارض رایگان استفاده کنند.

وی گفت: باید شهرداری و دولت در این زمینه دست به دست هم دهند و به تعهدات خود در بافت‌های فرسوده از جمله مناطق ۱۸ و ۱۹ تهران عمل کنند. اگر در تهران زلزله‌ای رخ دهد از بافت‌های فرسوده چیزی باقی نمی‌ماند. به طور کلی پلاسکو یک زنگ خطر است.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *