دانشمندان معتقد اند تاپایان قرن بیست و یکم نیمی از حیات وحش جهان منقرض خواهد شد و عواملی چون قطع بی رویه درختان این جریان را تسریع خواهد کرد.
به گزارش مهر، به گفته محققان، در طول ۴۰ سال گذشته نیمی از جمعیت حیات وحش جهان از بین رفته است. نرخ طبیعی انقراض موجودات یک گونه به ازای هر ۵ سال است. اما به گفته کارشناسان و محققان حاضر در «کنفرانس انقراض بیولوژیک» در واتیکان، بواسطه قطع درختان است که روند انقراض گونه ها تسریع شده است.
به گفته محققان، قطع درختان موجب انتقال دی اکسیدکربن به اتمسفر می شود که نتیجه آن مرگ میلیاردها ماهی در اقیانوس و گونه های جانوری در خشکی بوده است. نرخ انقراض گونه های حیات ۱۰۰۰ تا ۱۰ هزار برابر بیشتر از روند طبیعی است.
به گفته محققان، تغییرات اقلیمی انسان ساز، جنگلزدایی، ماهیگیری، تخریب زیستگاه حیوانات، شکار و استخراج معادن تا پایان قرن موجب نابودی نیمی از گونههای زنده جهان خواهد شد.
این محققان تاکید دارند که این انقراض تنها منتهی به ببرها و فیلها و دیگر موجودات شناخته شده نیست، بلکه میکروارگانیزمهای حیاتی برای کشاورزی و تولید وغذا و گیاهانی که منبع غذای ما هستند هم از انقراض در امان نخواهند بود.