یکشنبه , ۲ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۶:۰۶ بعد از ظهر به وقت تهران

روسیه در فکر ساخت رفتگر فضایی!

کشور روسیه که دارنده بزرگترین صنعت فضایی در جهان می باشد، درصدد ساخت رفتگر فضایی برای پاکسازی فضا از قطعات و ماهواره های سرگردان است.

  اخبارعلمی  ,خبرهای علمی , رفتگر فضایی
روسیه در فکر ساخت رفتگر فضایی!
روسیه کشور اصلی دارنده صنعت فضایی در جهان از جمله پرتاب موشک های ماهواره بر، طراحی موشک چند منظوره ای را در دستور کار قرار داده که یکی از اصلی ترین کاربردهای آن پاکسازی فضا از قطعات و ماهواره های سرگردان است.

به گزارش ایرنا، طراحی موشک حامل «ابر سنگین» یکی از مهمترین اهداف صنعت فضایی فدراسیون روسیه اعلام شده که اجرای آن از جمله باعث تأمین امنیت انفورماتیک این کشور خواهد شد.

 

بوریس کاتورگین که از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۵ مدیر عامل شرکت فضایی «انرگوماش» بوده در مصاحبه با پایگاه رسانه اسپوتنیک که روز دوشنبه منتشر شد، گفت: با کمک موشک ابر سنگین «آنگارا-А۵В» می توان به اهداف زیادی از جمله تأمین امنیت انفورماتیک، پژوهش های علمی و تسخیر فضای کیهانی فراتر از مدارهایی که امروز داریم، دست یابیم.

 

به عقیده این کارشناس روسی موشک ابرسنگین همچنین برای پاکسازی مدار فضایی از دستگاههای سرگردان و رفع خطر شهاب سنگ ها لازم خواهد شد.

 

کاتورگین افزوده است: مدار ثابت پر از زباله های فضایی شده است که ضرورت دارد پاک شود. برای این هدف باید موشک حامل ابرسنگین ساخته شود تا مانده دستگاههای سرگردان را به فضای دور کیهانی براند یا به جو زمین بفرستد تا بسوزند و از این رو نیاز به چنین موشکی فوق العاده زیاد است.

 

برپایه اطلاعات اعلام شده، موشک ابر سنگین «آنگار-А۵В» نوع دیگری از جدیدترین موشک مافوق سنگین «آنگارا-آ۵» است که انتظار می رود تا ۳۷،۵ تن بار مفید را به مدار اطراف زمین حمل کند.

 

مطابق آخرین ارزیابی ها، آزمایش موشک ابر سنگین «آنگارا-А۵В» ممکن است سال ۲۰۲۷ در پایگاه فضایی واستوچنی روسیه آغاز شود.

 

برآورد می‌شود، شمار زباله های فضایی دهها میلیون قطعه باشد که بیش از ۵۰۰ هزار عدد آنها هنگام چرخش در مدار زمین رهگیری می‌شوند.

 

با توجه به سرعت این زباله‌ها که حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ مایل در ساعت است، امکان آسیب رساندن به ماهواره ها و سفینه‌های فضایی حتی با قطعات نسبتاً کوچک وجود دارد.

 

با ارزیابی های صورت گرفته، اگر این زباله‌ها پاک نشوند، برخورد زنجیره‌ای قطعات سرگردان با هم، ذراتی کوچکتر و پرشمارتر ایجاد خواهد کرد.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *