یکشنبه , ۲ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۸:۴۴ قبل از ظهر به وقت تهران

ماجرای سیگار کشیدن ولایتی در سازمان ملل چه بود؟ +تصاویر

شاید برایتان جالب باشد که بدانند ماجرای سیگار کشیدن دکتر علی اکبر ولایتی، وزیر امور خارجه سابق کشورمان در سازمان ملل چه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان: علی اکبر ولایتی در ۴ تیر ماه ۱۳۲۴ در رستم‌آباد شمیران به دنیا آمد. پدرش کارمند و مادرش خانه‌دار بود. پس از گذراندن دوران ابتدایی و دوره نخست دبیرستان در زادگاهش، به دبیرستان جم واقع در قلهک تهران رفت و دوره دوم دبیرستان را با اخذ دیپلم طبیعی در سال ۱۳۴۲ به پایان رساند.
چرا ولایتی در سازمان ملل سیگار کشید؟

در سال ۱۳۴۳ در کنکور سراسری دانشگاه‌ها شرکت کرد و پس از کسب رتبه ۴۹ کشوری، برای تحصیل در رشته پزشکی به دانشگاه تهران رفت. پس از اتمام دوره دکتری، تخصص اطفال را در مرکز طبی کودکان دانشگاه تهران و فوق تخصص بیماری‌های عفونی را در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا گذراند.

علی اکبر ولایتی از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۷ وزیر امور خارجه ایران بود که در آخرین سال وزارتش اقدام عجیبی در سازمان ملل انجام داد! این سیاستمدار کهنه‌کار ایرانی سال ۶۷ در سازمان ملل سیگار کشید که ماجرای این سیگار کشیدن از زبان خودش به شرح زیر است:

در مرداد سال ۶۷ به نیویورک رفته بودم تا برای نخستین‌ بار مذاکراتی را درباره قطعنامه ۵۹۸ که حضرت امام خمینی (ره) پذیرفته بودند با آقای خاویر پرزدکوئیار دبیرکل سازمان ملل انجام دهم که در آن شرایط بسیار سخت تلکسی که حاوی خبر بسیار بدی بود به دست بنده دادند مبنی بر اینکه منافقین به ایران حمله کردند.

چرا ولایتی در سازمان ملل سیگار کشید؟

این مسئله در شرایطی رخ داد که عراقی‌ها یک سال بود شعار آتش بس و صلح می‌دادند ولی در آن موقع منافقین با پشتیبانی همین عراقی‌ها به خاک ایران حمله و به سمت اسلام‌آباد غرب حرکت کرده بودند. این ناجوانمردی و نفاق از یک طرف و مسئولیتی که جهت مذاکره برای برقراری آتش‌بس بر دوش من گذاشته بود از سوی دیگر باعث شد تا از کسی که در کنارم بود سیگاری بگیرم و روشن کنم.

بنده پزشک هستم و کاملا اطلاع دارم که سیگار بسیار مضر و سرطان‌زا است اما در آن زمان تصورم بر این بود که حداقل با کشیدن سیگار تمرکزم در این زمینه بیشتر می‌شود که البته بعدها نیز بسیاری از افراد در مورد کشیدن این سیگار در سازمان ملل از بنده سوال کردند.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *