دوشنبه , ۳ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۷:۱۷ بعد از ظهر به وقت تهران

بهترین راه پیشگیری از بیماری تب کریمه‌ کنگو

 بهترین راه پیشگیری از بیماری تب کریمه‌ کنگو، محافظت در برابر گزش کنه است.
کنه

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌ جنوبی در خصوص راه‌های پیشگیری از بیماری در دام‌ها، گفت: بهترین راه پیشگیری محافظت در برابر گزش کنه است.

علیرضا رفیعی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه‌ کنگو بیماری ویروسی قابل انتقال بین انسان و حیوانات است که اولین بار در کریمه (جنوب اکراین فعلی) و نیز کشور کنگو شناسایی شده است.

وی ادامه داد: این بیماری، خاص حیوانات بوده و انسان به صورت اتفاقی مبتلا و تا ۴۰ درصد  بیماران جان خود را از دست می‌دهند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌ جنوبی افزود: این بیماری در حیوانات علامت و نشانه خاصی نداشته ولی در انسان بسته به مرحله بیماری از تب، سردرد، درد پشت و شکم تا خونریزی‌های شدید سطحی و داخلی به‌دنبال دارد.

رفیعی‌پور اظهارکرد: همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند، اما گروه پرخطر افراد و مشاغلی از قبیل دامداران، چوبداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاه‌های دام، پزشکان، پرستاران، بهیاران و کارکنان بیمارستان، کارکنان رستوران‌ها و کبابی‌ها هستند.

وی در خصوص راه‌های پیشگیری از بیماری در دام‌ها، تصریح کرد: بهترین راه پیشگیری محافظت در برابر گزش کنه است ‏که با روش‌های بهسازی جایگاه دام برای جلوگیری از تخم گذاری و تکثیر کنه‌ها، جمع‌آوری و خروج کود و فضولات دامی و ذخیره‌سازی اصولی آن‌ها خارج از دامداری، پاکسازی دامداری از اشیاء متفرقه برای جلوگیری از تخمگذاری کنه، سمپاشی همزمان بدن و جایگاه دام به ویژه در فصل فعالیت کنه‌ها، عدم خرید دام از کانون‌های بیماری و دامداری‌هایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، سم‌پاشی بدن دام‌های خریداری شده و قرنطینه آنها به مدت ۱۴ روز است .

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی در ادامه در خصوص راه‌های پیشگیری از بیماری در انسان گفت: استفاده از وسایل حفاظت شخصی مانند لباس، دستکش و مواد دافع حشرات در زمان حضور در دامداری برای جلوگیری از گزیده شدن توسط کنه، جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیر مجاز مانند؛ منزل، معابر و مناطق مسکونی، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت‌نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت در یخچال با دمای صفر تا مثبت ۴ درجه سانتی‌گراد، از جمله راه‌ها پیشگیری از این بیماری است.

رفیعی‌پور، رعایت اصول ایمنی و استفاده از وسایل ایمنی به هنگام ذبح دام مانند؛ دستکش، ماسک، عینک، خودداری از رفت و آمد در محل‌های کشتار غیرمجاز، نگهداری جگر، قلب، کلیه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته، جلوگیری از تماس با خون و ترشحات افراد بیمار، جلوگیری از تماس با سرسوزن و تجهیزات آلوده به ترشحات بیماران را از دیگر راه‌های پیشگیری از بیماری تب کریمه‌کنگو در انسان عنوان کرد.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *