سرطان مثانه در مردان حدودا ۴ برابر زنان است که این مسئله تا حدود زیادی به فاکتورهای شغلی بازمی گردد.
بسیاری از متخصصان ارولوژی فاکتورهای شغلی و مصرف سیگار را مهمترین علت ابتلای مردان به سرطان مثانه می دانند. دکتر محسن آیتی عضو هیات مدیره انجمن ارولوژی ایران به مردانی که بیشتر با رنگ و صنایع رنگی سر و کار دارند توصیه کرد به صورت منظم و دوره ای آزمایش سرطان انجام دهند.
در این مطلب به بررسی علل اصلی سرطان مثانه پرداخته ایم.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محسن آیتی مصرف سیگار و فاکتورهای شغلی را مهمترین عامل ابتلا به این سرطان و همچنین علت اصلی احتمالی شیوع آن در مردان دانست.
رئیس بخش اورولوژی بیمارستان امام خمینی (ره) تهران بر این اساس، به افرادی که با مواد شیمیایی سرکار دارند و در صنعت رنگ فعالیت دارند، توصیه کرد که به صورت منظم و دوره ای، آزمایش سرطان را انجام دهند.
وی گفت: این بیماری در بین سرطان های دستگاه ادراری شایع تر است و اقدامات جدی در زمینه تشخیص و درمان به موقع این بیماری باید انجام شود.آیتی، مهمترین علامت سرطان مثانه را وجود خون در ادرار اعلام کرد و از کسانی که این نشانه را دارند، خواست که با مراجعه فوری به پزشک، بررسی های لازم را برای تشخیص و یا درمان بیماری انجام دهند.
وی با اشاره به این که نباید از سرطان مثانه ترسید و درمان آن را به تاخیر انداخت، گفت: هرچه دیرتر درمان بیماری آغاز شود، آسیب آن جدی تر خواهد بود.وی در پاسخ به پرسشی درباره استان های محل شیوع این بیماری گفت: سرطان مثانه از نظر اپیدمیولوژی بررسی نشده اما این بیماری در تمام کشور مشاهده می شود.
آیتی همچنین به کاهش سن ابتلا به این سرطان در کشور اشاره کرد و گفت: هرچند شایع ترین دوره ابتلا، دهه های ششم و هفتم زندگی است اما سن ابتلا به این بیماری کاهش یافته و حتی در دهه دوم زندگی هم مشاهده می شود.
عضو هیات مدیره انجمن اورولوژی ایران به انواع سرطان مثانه اشاره کرد و گفت: دو نوع سرطان مثانه داریم که نوع اول آن سطحی بوده و چندان مهاجم نیست و نوع دوم آن از سرطان های مهاجم است که مشکلات بیشتری ایجاد می کنند.
وی درمان اصلی سرطان های مهاجم مثانه را برداشتن عضو اعلام کرد و گفت: برداشتن مثانه در کشور ما با مقاومت بیماران مواجه می شود، زیرا راه مجاری ادرار عوض می شود و از طریق روده به پوست وصل می شود، سبب مقاومت بیماران می شود.
آیتی ادامه دارد که در مقابل درمان جراحی، برداشتن تومور سرطانی و انجام شیمی درمانی و رادیوتراپی است که در این شرایط مثانه حفظ شود. هرکدام از این روش مزایایی دارند و براساس شرایط انتخاب می شوند.
منبع: ایرنا