معمولاً هر فردی دارای ۲ دندان عقل در فک بالا ،۲ دندان عقل در فک پایین و در مجموع دارای ۴ دندان عقل است. گاهی به دلایلی از جمله دلایل ارثی، بیماریهای دوران کودکی(کم خونی، راشیتیسم)، عدم هماهنگی رشد استخوان فک با اندازه دندانها و … این دندانها در داخل فک نهفته می مانند.
روزباتو : دندان های که نهفته هستند دیگر نمی توانند رویش داشته باشند و گاهی سبب می شوند که خطراتی برای ما داشته باشند.
عموما اگر در سن ۲۲ ،۲۱ سالگی رشد نکنند دیگر رویشی نیز نداشته باشند و باید به وسیله جراحی حتما خارج گردند که تا زیر سی سالگی این جراحی انجام می گردد چون از سن ۱۷٫۱۸ سالگی تا ۳۰ سالگی سریع تر زخم می تواند خوب شود و عوارض کمتری را به دنبال خواهد داشت.
حالا اگر یک بیمار مسن که دارای مشکلاتی از قبیل مشکلات قلبی، دیابت و … است و دچار این مشکل شده باشد چون استخوان هایش ضعیف تر است این جراحی دندان ممکن است برایش عوارض کوتاه مدتی مثل کبودی، درد و تورم را دنبال داشته باشد که آرام آرام نیز برطرف خواهد شد.
کشیدن دندان عقل چه عوارضی دارد؟
یکی از عوارضی که ممکن است بر اثر کشیدن دندان عقل پایین برای بیمار رخ دهد آسیب دیدن عصب زبان یا عصب فک پایین می باشد.
در چنین حالتی این امکان وجود دارد که به دلیل مجاورت ریشه دندان عقل با اعصاب ، نوک زبان یا لب بیمار دچار بی حسی گردد.
معمولا دندان پزشکان پیش از اینکه بخواهند این جراحی را انجام بدهند با بیمار در این رابطه صحبت می کنند.
زمانی که آُسیب دیدگی عصب به شدت زیادی نباشد عموما بعد از چند روز تا چند هفته بهبود خواهد یافت ولی آسیب دیدگی های شدید به زمان زیادتری برای بهبود نیاز دارند.
جراحی دندان معمولا در مطب و با بی حسی موضعی انجام می گیرد ولی گاهی شرایط بیمار به گونه ی است که حتما باید در بیمارستان و اتاق عمل اینکار صورت بگیرد.
در چنین شرایطی عموما همه ی دندان های عقل نهفته همزمان با یکدیگر و تنها در یک جلسه خارج می شوند.
لازم است بیمار پس از عمل جراحی آب دهانش را تا یک ساعت به بیرون بریزید و تا چند ساعت غذاهای خنک و نرم بخورد و تا ۴۸ ساعت از مصرف دخانیات پرهیز کند.