چهارشنبه , ۱۹ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۴:۱۸ قبل از ظهر به وقت تهران

عیدی و پاداش کارگران ساعتی و پاره‌ وقت چگونه محاسبه و پرداخت می‌ شود؟

فعال بازار کار با بیان جزئیات نحوه محاسبه عیدی کارگران پاره وقت و ساعتی در پایان سال گفت: مطابق ماده ۳۹قانون کار، مزد و مزایای کارگرانی که به صورت نیمه وقت یا کمتر از ساعات قانونی کار کرده‌اند، به نسبت ساعات کار محاسبه و پرداخت می‌شود.

https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1396/02/23/1396022315363581310832474.jpg

عیدی و پاداش کارگران ساعتی و پاره‌ وقت چگونه محاسبه و پرداخت می‌ شود؟

حمید حاج اسماعیلی ، فعال بازار کار در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ،درباره نحوه جزئیات پرداخت عیدی و پاداش کارگران ساعتی و پاره وقت درپایان سال گفت:عیدی و سنوات کاملاً بر اساس آنچه قانون تعیین کرده است به میزان کارکرد افراد و مدتی که در کارگاه فعالیت داشتند باید پرداخت شود.

وی بیان کرد: اگر فردی پاره وقت یا نیمه وقت کار کرده است باید عیدی را مطابق مدت زمان کارکرد خود دریافت کند. قانون کار اعلام می کند که کارگر باید هفته ای ۴۴ساعت در کارگاه فعالیت کند. اگر فردی به صورت ساعتی آمده باشد،‌به طور مثال در ماه ۳۰ ساعت کار کرده باشد، تمام این مدت در طول سال باید محاسبه شود و تقسیم بر تعداد ساعت شود و مدت زمانی که کار کرده است عیدی دریافت می‌کند.

حاج اسماعیلی اظهار کرد: هیچ مانعی برای پرداخت عیدی بر اساس قانون به کارکنان پاره وقت و ساعتی وجود ندارد. متناسب با شرایط قانون کار و همانطور که کارکنان دیگر عیدی دریافت می‌کنند، بر اساس ماده ۳۹ قانون کار، مزد و مزایای کارگرانی که به صورت نیمه وقت یا کمتر از ساعات قانونی تعیین شده به کار اشتغال دارند به نسبت ساعات کار انجام یافته محاسبه و پرداخت می‌شود و عیدی و پاداش نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست.

وی ادامه داد:کارفرمایان کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به‌نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد، به‌عنوان عیدی و پاداش بپردازند و مبلغ پرداختی از این بابت به هریک از کارکنان نباید از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.

این کارشناس بازار کار گفت: بر اساس تبصره یک این ماده مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کرده‌اند باید به‌مأخذ شصت روز مزد و به‌نسبت ایام کارکرد در سال، محاسبه گردد و مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک‌دوازدهم سقف تعیین شده موضوع ماده واحده این قانون تجاوز کند. بر اساس حداقل دستمزد کارگران که ۸۱۲ هزار تومان است، حداقل عیدی کارگران امسال یک میلیون و ۶۲۴هزار تومان و حداکثر ۲ میلیون و ۴۳۶هزار تومان خواهد بود.

حاج اسماعیلی بیان کرد: دو نوع گروه مشمول قانون کار داریم، یکی آن دسته از افرادی است که حداقل حقوق دریافت می‌کنند و دیگری افرادی هستند که حقوقشان در قالب عیدی محاسبه و به آنها پرداخت می‌شود. یعنی جز بن خوار و بار و حق مسکن که در عیدی محاسبه نمی شود بقیه حقوق را در قالب عیدی محاسبه می کنند.

این فعال بازار کار در پاسخ به این سوال که مدت زمانی که کارگر در مرخصی استعلاجی به سر برده در هنگام محاسبه عیدی و پاداش منظور می‌شود؟ گفت:بر اساس ماده ۷۴ قانون کار، مدت مرخصی استعلاجی که به تأیید سازمان تامین اجتماعی رسیده باشد، جزو سوابق کار کارگران محسوب می‌شود لذا این ایام مشمول پرداخت عیدی و پاداش سالانه خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه کارفرمایان در کارگاه های کوچک که قراردادهای کار شفاف نیست و نظارت و بازرسی کمرنگ است تخلف می‌کنند گفت: کارفرمایان یا در این نوع کارگاه‌ها عیدی پرداخت نمی‌کنند یا از حق قانونی کارگر کمتر عیدی می پردازند و به نوعی باید گفت حق قانونی آنها اعمال نمی‌شود.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *