هفته گذشته با افشای پشت پرده واردات «بیوماس گرانول باکتری» که در رسانهها با عنوان «کود انسانی» معرفی شد، بسیاری از مردم و مخاطبان خبرگزاری علاقهمند به دیدن نخستین سایت تصفیه خانه فاضلاب کشور با استفاده از این ماده فناورانه شدند.
سؤالات بسیاری با محوریت «نیاز کشور به واردات کود انسانی ناشی از چیست» و «چرا واردات ایران به لجن رسید» در شبکههای اجتماعی طرح و حتی در رسانههای رسمی کشور منتشر شد؛ با وجود اینکه واردات این ردیف کالایی پای مسئولان سازمان تجارت را هم به میان کشید، اما در برابر پرسش رسانهها حرفی برای گفتن نداشتند، اما خبرگزاری تسنیم اواخر هفته گذشته پرده از راز واردات این محصول به ظاهر عجیب برداشت.
«کود انسانی» وارد شده در کجا مصرف میشود؟
شاید جوسازی و موج منفی ایجاد شده برای واردات این محصول را بتوان ناشی از ضعف گمرک در تعریف سرفصلهای وارداتی دانست، زیرا برای واردات این محصول، کد HS با عنان گلولای فاضلاب ثبت شده است؛ بنابراین پرواضح است که دانش تولید گرانول باکتریها، موتور محرک مجموعه تصفیهخانههای فاضلاب است، اما با توجه به اینکه شرکت دانشبنیان مذکور اقدام به واردات آن کرده، از این پس قادر به تولید و پرورش این باکتریها خواهد بود یا به عبارت دیگر نیاز تصفیهخانههای فاضلاب داخل کشور به این ماده را برطرف میکند.
پروسه تصفیه فاضلاب نیز به این شکل است که گرانول باکتریها در راکتورهای EGSB نسل پیشرفته قرار میگیرند و مانع از انتشار بوی بد فاضلاب شده و بوی بد را به بیوگاز تبدیل میکنند.
با توجه به اینکه پردهبرداری از این ماجرا یکباره مانع انتشار مطالب منفی و بیپایه درباره این ردیف وارداتی به کشور شد، مخاطبان خبرگزاری تسنیم علاقهمند بودند تا جزئیات بیشتری درباره این واحد صنعتی بدانند و حداقل نمایی از سایت مورد نظر مشاهده کنند.