سیدامیر پروین حسینی، تهیهکننده سینما: ساخت یک فیلم در خارج از کشور و تولید آن بسیار متفاوت از تولید محصولات دیگر است.
اگر شما مثلا در حال ساخت یک ساختمان در خارج باشید در میانه راه اگر به مشکل بربخورید میتوانید کار را متوقف کنید و درنهایت آنچه باقی مانده است را بفروشید اما یک فیلم تا به پایان نرسد و عرضه نشود هیچ ارزشی ندارد و نمیتوان در میانه ساخت تولید آن را متوقف کرد بلکه باید به هر طریقی بودجه مورد نیاز را تامین کرد.
به صورت قانونی و عملی دولت هیچگاه برای تولید فیلم و محصولات فرهنگی به صورت محصول مشترک و همچنین به صورت محصول یک کشور ارز اختصاص نداده است و تمام تولیدکنندگان محصولات فرهنگی مجبور هستند ارز خود را از بازار آزاد تهیه کند و تهیه ارز برای تهیهکنندگان خصوصی بسیار سختتر است.
قانون جدید خرید و فروش ارز آزاد را ممنوع اعلام کرده شرایط بسیار سختتر از گذشته شده است، با این شرایط ما دیگر حتی نمیتوانیم از بازار آزاد ارز مورد نیاز خود را تهیه کنیم.
در چنین شرایطی که مثلا گروه سازنده در کشوری مانند چین در میانه ساخت یک سریال است چگونه میتوان بودجه مورد نیاز را تهیه کرد زیرا نه میتوانیم به صورت آزاد ارز تهیه کنیم و نه اینکه دستگاههای دولتی و دولت بودجهای را برای تولید فیلم در نظر گرفته است.
اگر پیش از آغاز فیلمبرداری این اتفاقات رخ داده بود قطعا ساخت سریال را آغاز نمیکردیم.
دولت وقتی تصمیمی میگیرد باید به همه جوانب آن فکر کند و فقط نباید برای رسیدن به یک هدف مشخص تصمیمی بگیرد که تبعات آن بخشهای زیادی از جامعه را دربرخواهد گرفت./ایلنا