گزارشی که در ادامه مشاهده میکنید مراحل مختلف تولید یک خودکار ایرانی است./مشرق
۱۲۰ کیلومتر که از تهران به سمت فیروزکوه بروید در کنار جاده میتوانید تابلوی کارخانه قلم و خودکار صفا که تولیدکننده خودکار کیان است را ببینید.
مرحله بعدی ساخت سایر قطعات خودکار نظیر کلاه، درپوش انتهایی و نگهدارنده مغزی است. به این منظور رنگدانههایی متناسب با رنگ خودکار به کریستالها اضافه میشود.
مرحله بعد ساخت مغزی خودکار است که جوهر درون آن قرار میگیرد. به همین خاطر تولید آن نیاز مند شرایط خاصی است که از جمله میتوان به تنظیم دقیق و میلیمتری قطر و اندازه آن اشاره کرد. در این تصویر یکی از کارگران در حال اندازهگیری قطر مغزی است. پس از اندازهگیری دقیق، مغزیهای آماده شده برای اینکه به ثبات برسند حداقل ۷۲ ساعت دپو میشوند.
مرحله بعدی ساخت خودکار، پر کردن جوهر آن است. به طور میانگین در هر خودکار سه سیسی جوهر ریخته می شود که قابلیت نوشتن حداقل ۱۴۰۰ متر را دارد.
نوک خودکارهای کیان از آلیاژ تنگستن کارباید ساخته شدهاند که علاوه بر عمر بالاتر، باعث روانی در نوشتن و جوهر پس ندادن نیز میشوند.
توسط این دستگاه ابتدا جوهر به مغزی تزریق میشود، سپس نوک خودکار که ساخت آن هم نیاز به دانش خاصی دارد و در داخل تولید میشود به مغزی اضافه شده و سپس تاریخ و آرم شرکت روی مغزی هک میشود. همچنین در این مرحله ماده خاصی هم برای ممانعت از تماس جوهر خودکار با اکسیژن برای عمر بیشتر خودکار اضافه میشود.