چرا تلگرام فیلتر شد؟ | آملیلاریجانی: هزاران شکایت شده بود | مسدود سازی این تلگرام برای احقاق حقوق مردم است، نه تضییع حقوق …
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت حفظ انسجام و وحدت هرچه بیشتر در کشور بویژه در مقطعی که دشمن تلاش دارد با تشدید فشارها در جامعه التهاب ایجاد کند، ضمن ارائه برخی توضیحات حقوقی پیرامون دستور قضایی مبنی بر مسدود سازی پیام رسان تلگرام از همه مسئولان در ردههای مختلف خواست که از طرح برخی مطالب حاشیهای پرهیز کنند.
ورود به موضوع تلگرام از وظایف ذاتی قوه قضاییه است و استدلالهای مربوط به آن نیز در دستور صادر شده اخیر به سمع و نظر همه رسیده است، در خصوص تلگرام و برخی پیام رسانهای دیگر هزاران شکایت از ناحیه افراد مختلف که حقوقشان از طریق این بستر مورد تعدی قرار گرفته بود مطرح شد و مشاهده کردیم که این پیام رسان تبدیل به بستری امن برای مجرمین شده است.
از طریق دستگاههای مسئول با مسئولان تلگرام ارتباط برقرار شد و از آنان خواستند که در شناسایی و معرفی مجرمین کمک کنند، اما هیچ همکاری در این زمینه نداشتند.
اینکه یک پیام رسان تبدیل به بستری امن برای اقدامات مجرمانه شود و افراد بتوانند با نقاب و بدون هراس از شناسایی شدن دست به هر اقدام مجرمانهای از جرایم مالی نظیر کلاهبرداری گرفته تا جرایم علیه حیثیت اشخاص و اقدامات تروریستی بزنند به هیچ عنوان برای هیچ کشوری قابل قبول نیست.
آیا عقل و منطق میپذیرد که یک نفر ضمن ارائه برخی خدمات در یک فضای فیزیکی و واقعی، آن محل را بستری امن برای مجرمان کند؟ فضای مجازی نیز دقیقاً همین وضعیت را دارد.
علاوه بر شکایاتی که اعلام شده است، مطمئناً تعداد بسیار زیادی از افراد نیز با این گمان که اساساً شکایت فایدهای ندارد، زیرا نمیتوان به مجرم دسترسی داشت از طرح شکایت منصرف شده اند. زیرا جرایم در این فضا با چهره نقابدار ارتکاب مییابد.
همگان شاهد بودند که چگونه از این طریق در دی ماه سال گذشته افراد به اقدام علیه امنیت کشور تحریک میشدند. در حمله داعش به مجلس نیز مراجع مختلف تایید کردند که از این بستر برای هماهنگی عملیات تروریستی استفاده شده بود. با وجود این موارد باید دنبال چه دلیل دیگری باشیم تا بتوانیم دستور مسدود سازی چنین بستری را صادر کنیم؟/ روابط عمومی قوه قضاییه