چند روز گذشته خبری مبنی بر «توقف فعالیت اتوبوس ایدز به بهانه بیبند و باری» به تیتر اصلی برخی رسانههای تبدیل شد که بلافاصله مسئولان وزارت بهداشت این موضوع را تکذیب کردند.
خبرگزاری فارس: چند روز گذشته خبری مبنی بر «توقف فعالیت اتوبوس ایدز به بهانه بیبند و باری» به تیتر اصلی برخی رسانههای تبدیل شد که بلافاصله مسئولان وزارت بهداشت این موضوع را تکذیب کردند.
«توقف اجرای طرح اتوبوس ایدز به بهانه ترویج بیبندو باری!» این جمله در چند روز گذشته تیتر بسیاری از رسانههای داخلی و البته رسانههای معاند آنور آبی شده بود.
جمله که از آن اینگونه برداشت میشد که عدهای نمیخواهند آمار ایدز در کشور مشخص شود و البته نمیگذارند که مردم نسبت به جوانب این بیماری اطلاعی پیدا کند.
در ذیل آن نیز این توضیحاتی آمده بود که به خاطر مسائل فرهنگی نمیخواهند واقعیتهای جامعه را قبول کنند و این کار را ترویج بیبند باری میدانند.
اما حقیقت ماجر از چه قرار است و چرا عدهای مسائل فرهنگی را دستمایه کم کاری و بازیچه سیاسی خود قرار دادهاند؟
این کار ترویج بیبندوباری است
چند روز قبل مینو محرز (رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران) در ارتباط با علت توقف طرح اتوبوس ایدز به خبرگزاری ایلنا گفته بود: متاسفانه برخی اقدامات برای کنترل و پیشگیری بیماری ایدز با مخالفتهایی مواجه میشود و برای برخی خوشایند نیست. بعد از اجرای طرح اتوبوس ایدز برخی گفتند که این کار شما ترویج بیبندوباری است. متاسفانه این تفکر افرادی است که اعتقاد دارند در کشور بیماری ایدز وجود ندارد و همه چیز رو به راه است. این افراد مثل کبک سرشان را زیر برف کردند و مسائل، مشکلات و واقعیتهای جامعه را نمیدانند و از قبول آن امتناع میکنند.
محرز گفت: یکی از مشکلاتی که در حوزه بیماریهای ایدز وجود دارد، عدم آگاهی از رفتارهای پرخطر است، افراد در بسیاری مواقع از بیماری خود اطلاع ندارند و مشاهده شده که بعد از ازدواج متوجه بیماری خود میشوند؛ بنابراین باید اقداماتی صورت گیرد که قبل از ازدواج متوجه بیماری خود شوند و ایجاد موانع شناسایی بیمارها این کار را با مشکل مواجه میکند.
گزارش روزنامه شهروند
فعالیت اتوبوس ایدز متوقف نشده است
این صحبتهای محرز در حالی به تیتر یک رسانههای داخلی و خارجی تبدیل شد که عباس زارع نژاد رییس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت این اخبار را تکذیب و تاکید کرد: کمپین اطلاعرسانی درباره بیماری ایدز با رویکرد پیشگیری، در کنار سایر برنامهها همچنان فعال است.
وی در این باره به ایسنا گفت: فعالیت اتوبوسهای ایدز تحت عنوان کمپین اطلاع رسانی و مشاوره ایدز متوقف نشده و هیچ نامهای نیز درباره توقف این فعالیتها ابلاغ نشده است. فعالیت این مراکز در استانها ادامه دارد، اما ممکن است روند اجرایی آن به دلیل کمبود منابع کند شده باشد.
وی ادامه داد: اجرای هربرنامهای نیاز به برنامهریزی و همراهی سایر دستگاهها دارد تا عملیاتی شود. البته این برنامه در حال حاضر به عنوان برنامه اصلی دستگاهها و سازمانهای همکار دیگر تعریف نشده است و قاعدتا نیاز به مساعدت بیشتر با محوریت و مدیریت وزارت بهداشت دارد.
حال باید دید دلیل این اظهار نظرهای غیر مسئولانه که حساسیتهای بسیاری را در بین جامعه ایجاد کرده و به خوراک تبلیغاتی رسانههای معاند در خارج از کشور تبدیل شده است، چیست و وزارت بهداشت چنین فضاسازیهایی را از سوی مسئولان این حوزه چگونه مدیریت و توجیه میکند.