سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با اصحاب رسانه به موضوعات مختلفی اعم از اظهارات اخیر وزیر خارجه امریکا، تحریمها، لوایح چهارگانه پرحاشیه در مجلس، ساماندهی بازار ارز و مسکن، صادرات نفتی و غیر نفتی پاسخ گفت.
به گزارش خبرآنلاین، محمدباقر نوبخت با اشاره به سخنان وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت: وزیر امور خارجه امریکا مواضع ترامپ را تکرار کرد و حرف جدیدی نزد. ما هم به قدرت خودمان اطمینان داریم. مواضع و خواسته های وزیر امور خارجه آمریکا بی ربط است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه موضع رسمی ایران توسط رئیسجمهور و وزیر خارجه اعلام شد، افزود: آیا زمانی که ۴۰ سال پیش انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید، آمریکایها موافق بودند؟ این اراده آمریکاییها بود که هلیکوپترهایشان در طبس به هم خوردند و نظامیان آمریکا زنده زنده ذغال شدند؟ آنها زمانی که صدام به ایران حمله کرد، چه کردند؟ زمانی که تحریمها را آغاز کردند و پرونده ایران را به شورای امنیت دادند، بحث سر یک یا دو سانتریفیوژ بود؟ سوال این جاست که آیا با این همه تلاش آمریکا، جمهوری اسلامی ایران ضعیفتر شد؟ اقتصاد ما ضعیفتر شد؟ پیشنهاد میکنم گزارش صندوق بینالمللی پول را بخوانید که اعلام کرده است جمهوری اسلامی ایران در جایگاه هجدهم جهان قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه آزموده را آزمودن خطاست، ادامه داد: امروز دست مخملی را درآوردن و دست چدنی را به سمت مردم ایران دراز کردهاند. در کنار اینها رژیم صهیونیستی و منافقان هستند. منافقان در کنار صدام میگفتند که هفته دیگر ما تهران هستیم، واقعا آقای بولتون فکر میکند قبل از ۴۰ سالگی انقلاب در کنار منافقان به تهران میآید؟ اجارهنشینهای کاخ سفید نمیدانند با انتخابات بعدی جایی ندارند؟ تاریخ همه چیز را نشان خواهد داد.
نوبخت در پاسخ به سوالی که به احتمال اضافه شدن آمریکا به مذاکرات جدید هستهای ایران اشاره داشت نیز گفت: با چه امید و اطمینانی با آنها مذاکره کنیم؟ کسانی که زیر مذاکرات قبلی که در سازمان ملل تایید شده است میزنند، تضمینی برای مذاکره با آنها وجود ندارد و آنها شایستگی این را ندارند که پای میز مذاکره با ملتی بنشینند که به عقود خود وفادار هستند.
اهم سخنان سخنگوی دولت در نشست خبری امروزش را در ادامه بخوانید:
ماجرای بازار ارز در کوچه پس کوچهها
* آمریکاییها نوسانات بازار ارز را پیروزی خود میدانند. تاکید میکنم نباید ارز بیشتر ۴ هزار دویست تومان عرضه شود غیر از این باشد خلاف است.
دولتهای زورگو چشم طمع به کشور ما دارند، نباید آب به آسیاب دشمن بریزیم. ممکن است در یک کوچه و پس کوچهای یک قیمتی اعلام شود این ارزش پول ملی ما نیست و کسبه محترم ما نباید این را مبنا قرار دهند. در شرایطی که کشور نیاز به آرامش دارد بیجهت اوضاع را تشویش نکنیم.
* سیاست های جدید ارزی ما اقدامی در حمایت از کالای ایرانی است چراکه کمک قابل توجهی به قطع قاچاق کالا خواهد کرد و علاوه بر آن دستگاه ها نیز ملزم شده اند از کالاهای ایرانی استفاده کنند.
سوال از روحانی در مجلس، چه آوردهای دارد؟
*هر یک از نمایندگان سوالی از رییس جمهوری داشته باشند، قطعا با حضور نمایندگان دولت به پرسش های آنها پاسخ داده می شود. اما اینکه بخواهند رییس جمهور با این همه مشغله در مجلس حضور یابد و به سوالی که همه همکاران ذیربط به آن جواب داده اند، پاسخ دهد، مشخص است که دنبال جواب نیستند و بحث دیگری است.
*زمانی که به گذشته فکر می کنم به یاد می آورم که نمایندگان آن دوره چقدر تلاش کردند تا رییس دولت دهم را به مجلس بیاورند، چه اتفاقی افتاد؟ البته ما به نمایندگان احترام ویژه ای قائل هستیم و با تواضع و احترام برخورد می کنیم. غالب دولتمردان فرزندان مجلس هستند و از رییس جمهوری، معاون اول رییس جمهوری و خود من سال ها در مجلس بوده ایم.
*درباره اینکه می گویند گزارش تحقیق و تفحص مجلس با گزارش وزارت اطلاعات در خصوص مدیران دو تابعیتی تناقض دارد باید بگویم اینکه فرزند کسی در خارج تحصیل می کند و گذرنامه آن کشور را دارد بحث دیگری است. این گزارش ها نشان می دهد که وزارت اطلاعات که اطلاعاتش دقیق تر است، دو تابعیتی بودن ۲۱۰ نفر را تایید نمی کند و ۳۷ نفر را مشخص کرده است و این از نقاط قوت دولت است که وزارت اطلاعات این گونه موضوع را شفاف بیان می کند.
* لوایح چهارگانه در مجلس ربطی به خواست آمریکا و یا حضور او در برجام ندارد. ما بر اساس قوانین داخلی خودمان و پروتکل های جهانی که در آن حضور داریم اقدام به این کار کردیم. امروز جهان یک طرف و آمریکا در طرف دیگر است و جهان مواضع جمهوری اسلامی ایران را تایید می کند. مذاکراتمان با اروپا برای تامین منافع ما از برجام فشرده است و دستگاه ها موظف شدند نقطه نظرات خود را به وزارت امور خارجه منعکس کنند.
*با گفتگوی ملی می توانیم نقطه های ابهامی که در خصوص یکدیگر داریم، برطرف کنیم. باید به دلمشغولی ها و نگرانی های برخی از برادران متدینمان گوش کرده و آنها را برطرف کنیم.
*{درباره انتقادات رئیس جمهور و معاون اول از بی انگیزگی برخی مدیران در تریبون های عمومی}: توجه دادن عالی ترین مقام اجرایی کشور به مدیران بویژه در شرایط فعلی کشور لازم است و همه ما باید تلاش کنیم تا با در کنار هم قرار دادن ظرفیت های کشور بدون دسته بندی های اصولگرا، اصلاحطلب و یا اعتدال گرا کار متناسب با انتظارات ملت را انجام دهیم.
تشکر از کشور دوست، روسیه
* حضور مستشاری ایران به خواست سوریه بوده است و قبل از کشور روسیه، جمهوری اسلامی ایران این کار را جهت مبارزه با تروریست ها انجام داد. البته باید تشکر کرد از کشور دوستمان روسیه که آنها نیز در این مبارزه حضور پیدا کردند. اگر سوریه نخواهد، به حضور مستشاریمان پایان خواهیم داد. در این خصوص هیچ مشکلی نداریم و هر وقت رفع درخواست صورت بگیرد به حضورمان پایان خواهیم داد.
*صد هراز و ۱۹۸ هزار قلم کالا به ارزش ۱۴ میلیارد و ۳۳۴ میلیون دلار ثبت سفارش شده است. ۲ هزار و سیصد و هشتاد و نه قلم کالای اساسی به ارزش یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار، ۱۷ هزار و ۲۰۰ قلم کالای مصرفی به ارزش یک میلیارد و ۵۱۸ میلیون دلار، ۵۹ هزار و ۴۲۳ هزار قلم کالای واسطهای به ارزش ۸ میلیارد و ۵۱۲ میلیون دلار و ۱۵ هزار و ۵۰۸ قلم کالای سرمایهای به ارزش ۲ میلیارد و ۵۶۶ میلیون دلار با ارز ۴ هزار و دویست تومانی و ۳هزار ۸۰۰ تومانی ثبت سفارش شده است. از اول فرودین ۹۷ تا ۲۹ اردیبهشت واردات و صادرات غیرنفتی و چمدانی بدین شرح است که واردات ما ۶ میلیارد و ۹۱۸ میلیون دلار و صادرات ما ۷ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار بوده است که یک و نیم درصد رشد داشته است.
*صادرات نفتی ما به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده که این صادرات نسبت به سال گذشته ۹۹ درصد افزایش داشته است. میزان واریزهای نفتی به خزانه در فروردین امسال نسبت به فروردین سال گذشته ٩٩ درصد افزایش یافته است. هر بشکه نفت در سال گذشته ۵٠ دلار بوده و در حال حاضر ۶٣ دلار است و میعانات نیز از ۵٢ دلار در سال ٩۶ به ۶۶ دلار در سال جاری رسیده است.
چه خبر از ریشهکنی فقر مطلق؟
* فقر مطلق طبق سیاست های رئیس جمهور باید تا پایان دولت دوازدهم ریشه کن شود. برای حل مشکل خط فقر، سال گذشته ۴ هزار میلیارد تومان و امسال ٣ هزار میلیارد تومان برای ارتقاء پرداخت های مستمری بگیران تخصیص داده شده است.
* امسال ۵٠ هزار واحد مسکونی در شهر و همین میزان در روستا جزو برنامه هایی در نظر گرفته شده است که عرضه مسکن را بالا خواهد برد. انتظار داریم نهادهای نظارتی اجازه ندهند عده ای به ناحق مردم را تحت فشار قرار دهند.
*دولت اجازه کاهش ساعت کار اداری در ماه رمضان را ندارد و مجلس باید در این خصوص قانون را اصلاح کند.