هزینه عروسی چه گران و چه ارزان باشد، تاثیری در خوشبختی زندگی عروس و داماد نخواهد داشت. پس چرا عدهای اصرار بر تجملات با قیمت بسیار گزاف دارند؟
باشگاه خبرنگاران جوان: تالارهای عروسی هر شب میزبان عروس و داماد و مهمان هایشان هستند؛ مهمانهایی یک به یک به آنها اضافه میشوند و چند ساعت بعد زوجی جوان از تالار راهی خانه بخت میشوند و مهمانها به خانه خود باز خواهند گشت.
چه عروسی گران قیمت تمام شود چه ارزان، تاثیری در خوشبختی زندگی عروس و داماد نخواهد داشت. پس چرا عدهای در هر شرایط مادی اصرار بر تجملات بسیار گزاف دارند؟
شاید خیلیها باور نکنند یک شب جشن و شادی میتواند با تاکید بیش ازحد تجمل گرایی مترادف با پرداخت ارقامی بسیار هنگفت حتی بالغ بر ۲۰۰میلیون تا ۲ میلیارد باشد. کلیه خرجهای سنگین عروسی با یک جمله توجیه میشود؛ «عروسی یک شب است و باید به یاد ماندنی باشد.» برای مراسم لاکچری داستان این جمله کمی متفاوت است: «عروسی باید چشم کور کن و خاص باشد». به همین خاطر معمولا افرادی که به سراغ عروسیهای لاکچری میروند از هیچ خرجی دریغ نمیکنند. شرکتهای تشریفاتی هم این موضوع را متوجه شده اند و روز به روز امکانات عجیب و غریب تری در اختیار عروس و دامادها قرار میدهند. از پرواز با بالن تا کالسکه سواری و اسکورت با موتور.
در این میان آرایشگاههای عروس قیمتهای مختلفی ارائه میدهند. آنها با ارائه دادن خدمات خاص به عروس ها، قیمتهای کلانی را در نظر میگیرند. از همراه بودن آرایشگر تا آخر شب همراه عروس تا دستگاههایی که بدون دخالت دست عروس را آرایش میکند، گاهی تا حدود ۱۰ میلیون نیز آب میخورد. این در حالی است که به دلیل وجود آرایشگاههای عروس مختلف میتوان کیفیت کار مشابه را با قیمتهایی به مراتب پایینتر پیدا کرد.
تالارهای عروسی خدمات و منوهای مختلفی را به زوجها پیشنهاد میکنند که در بازه ۱۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر مهمان متغیر است. با این تفاسیر یک مراسم عروسی با ۵۰۰ مهمان در یکی ازباغ تالارهای اطراف تهران به صورت میانگین حدود ۲۵۰ میلیون تومان تمام میشود.
هزینههای میلیاردی برای عروسیهای لاکچری/ خرج میلیونی برای بالن سواری عروس و داماد
مدیر یکی از مجللترین باغ تالارهای پایتخت میگفت: منوهایی که ما به زوجها ارائه میدهیم شامل انواع غذاهای ایرانی و فرنگی و بین المللی است که هر کدام از مهمانهای مراسم در هر فضایی از جمله کلاسیک یا سنتی میتوانند غذایشان را میل کنند.
مدیر یکی از موسسههای برگزاری عروسی با بیان اینکه گرانترین بسته این موسسه نفری ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر مهمان است، گفت: در بین همکاران ما کسانی هم هستند که بسته یک میلیون تومانی دارند؛ البته برای هر کسی این بسته را مطرح نمیکنند.
وی افزود: آنها مذاکرات را حضوری انجام میدهند و پیشنهادهای خود را بعد از دیدن ظاهر و خودرو عروس و داماد مطرح میکنند.
به گفته مدیر این موسسه برگزاری مجالس عروسی، بیشتر کسانی که به دنبال عروسیهای مجلل و لاکچری میروند، خانوادههای معروف و آقازاده هستند.
وی در این ارتباط گفت: چند سال پیش بود که برای عروسی یکی از خانوادههای معروف یک میلیارد تومان هزینه شد و حسابی در صنف ما سر و صدا کرد.
این مدیر موسسه برگزاری مجالس عقد و عروسی تاکید کرد: چند ماه پیش پسر ۲۹ ساله یکی از همین خانوادهها به ما مراجعه کرد تا برایش خانه مجردی اجاره کنیم. او حاضر بود برای اجاره ویلای مدنظرش تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان در ماه بپردازد. دست آخر هم ویلای دلخواه را پیدا نکرد و ۹۰ میلیارد تومان پول داد تا زمینی را برایش خریداری و ویلای دلخواه را در آن بسازیم.
وی تاکید کرد: فردی که حاضر است ماهانه ۴۰۰ میلیون برای خانه مجردی هزینه کند، هزینه یک میلیاردی عروسی برایش هیچ است.
در بین تالارها، تالارهایی نیز هستند که علاوه بر برگزاری مراسم مجلل عروسی، مراسمهایی که به جشن طلاق تعبیر میشوند را نیز برگزار میکنند که در این گونه جشنها نیز مانند جشن عروسی هزینههای کلانی انجام میشود.
بالن سواری یکی از خرجهای لاکچری عروسی است قیمت آن برای یک ساعت ۴ میلیون تمام میشود. اسکورت کردن ماشینهای عروس به وسیله موتورهای چند ده میلیونی دیگر خرجهایی است که زوجهای پولدار برای یک شب هزینه میکنند که حدود ۳ میلیون تمام خرج دارد.
فیلم برداری و تصویر برداری مهمترین بخش یک عروسی است. ولی خاصتر بودن و خلاقانهتر بودن آن برای زوجهای جوان اهمیت دارد.
تورهای چند روزه فورمالیته عکاسی که خرج یک عروسی کامل را دارد. عروس و داماد چند روز پیاپی عروس و داماد بودن را به جای یک شب تجربه میکنند. این خدمات عکاسی برای تورهای فورمالیته حدودا ۲۰ میلیون تومان آب میخورد. زوجهای تجمل گرا خدماتی از جمله تصویر برداری با هلی شات، ساخت کلیپ آشنایی را از شرکتهای تشریفاتی و آتلیهها درخواست میکنند.
لباس عروس و داماد بخشی از هزینههای عروسی است. گاهی عروسها ترجیح میدهند لباسهای وارداتی بپوشند. لباسهایی که سفارش آنها از کشور ایتالیا و امثال آن است. این باعث هزینههای کلانی برای زوجهای میشود. با این حال بعد از بررسی قیمتها در مناطق مختلف شهر تهران مشخص شد که برای خرید لباس عروس باید حدود ۷ میلیون تومان به بالا پرداخت کرد. اگر به سراغ مزونهای بالاشهر بروید باید از بین لباسهای خارجی و برند انتخاب کنید. مدلهایی که معمولا کمتر از ۲۰ میلیون تومان قیمت نداشته و ممکن است تا ۳۰ میلیون تومان نیز هزینه روی دست شما بگذارند.
یک موسسه نیز برای کرایه کالسکه که شامل دو اسب سفید و یک کاروان است حدود ۱۰ میلیون تومان هزینه دریافت میکند. البته از آنجا که حرکت کالسکه در شهر ممنوع است، تنها عروس و دامادها میتوانند در مقابل تالار و برای یک مسیر کوتاه یا در تورهای عکاسی فورمالیته در مکانهایی خارج از شهر از آن استفاده کنند.
با توجه به هزینههای کلان و هنگفت این مراسم ها، برخی از زوجها حتی نمیتوانند یک زندگی ساده را شروع کنند. بسیاری از زوجهای جوان برای برگزاری مجللترین مراسم عروسی زیر بار قسط و قرض و وام میروند که مدت زیادی طول میکشد تا قسط و وامهای یک شب عروسی را پرداخت کنند.
یکی از تالار داران میگوید: حتی بسیاری از این مراسمها به دلیل چشم و هم چشمی زیاد است. دامادی بود که به دلیل رفاقت با یکی از کارمندانم از من خواهش کرد قرارداد ۱۰ میلیونی مراسم او را ۳۰ میلیون تومان قید کنم که به خانواده عروس نشان دهد که برای یک شب مراسم عروسی خرج هنگفتی کرده است.
بهرحال میتوان با به کارگیری کمی درایت و دلسوزی هزینههای جشن عروسی را تا سر حد امکان به حداقل رساند و تعبیر «ازدواج آسان» را در جامعه گسترش داد تا دیگر زوجهای جوانی که توانایی مادی شروع یک زندگی جدید را ندارند، بتوانند به آسانی زندگی مشترک خود را شروع کنند.
در دین اسلام توصیههای فراوانی در زمینه قناعت و صرفه جویی شده است. زوجهای جوان در هر شرایط مادی، بهتر است زندگی خود را به جای ریخت و پاشهای بیهوده و مادی گرایی با قناعت و توجه به معنویات شروع کنند تا بتوانند در زندگی مشترک شیرینی واقعی را بچشند