چهار پیام رسان ایرانی سروش، گپ، ایتا و بیسفون در بیانیه مشترکی از مرکز ملی فضای مجازی خواستند، تکلیف تداوم حضور یا عدم حضور دو نسخه غیر رسمی تلگرام (هاتگرام و طلاگرام) را روشن کند.
بر اساس این بیانیه، با انسداد تلگرام روزانه ۵۰۰ هزار نفر در پیامرسانهای داخلی نام نویسی کردند که با ظهور دو نسخه غیر رسمی تلگرام جریان مهاجرت آسیب دید.
هفته گذشته عبدالصمدخرم آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و یکی از مدافعان فیلترینگ تلگرام هفته پیش خبر داد ۳۰ میلیون نفر با استفاده از دو فیلتر شکن داخلی یعنی هاتگرام و تلگرام طلایی همچنان از تلگرام استفاده می کنند.
در همین شرایط بود که فشارها بر وزارت ارتباطات شدت گرفت تا حدی که آذری جهرمی دستور داد خبرنگاران از طبقه نهم ساختمان مخابرات میدان امام خمینی (ره) بازدید کنند و ببینند ادعای وجود سرور هاتگرام و تلگرام طلایی در آن جا شایعه است.
هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه پیش تر در این باره گفته بود: ملاحظاتی در خصوص هاتگرام و تلگرام طلایی وجود دارد…ما در دوره گذار هستیم و مردم به تدریج کوچ می کنند و باید فرصت دهیم تا بتوانند اطلاعاتشان به سامانه های دیگر ببرند و به نظرم این فرصت، فرصت معقول و درستی است/ روزنامه ایران