دوشنبه , ۳ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۵ قبل از ظهر به وقت تهران

زیباکلام: انتقاد روحانی از آمریکا، خانم موگرینی را ناراحت می‌کند!

صادق زیباکلام در روزنامه اعتماد نوشت:رییس‌جمهور بعد از انتخابات ٩۶ در حوزه سیاست داخلی نوعی چرخش به راست داشت؛ امروز بر اساس مواضعی که در حوزه سیاست خارجی اتخاذ کرد، می‌توان گفت که در این حوزه نیز دچار چرخش به راست شده است.

https://persian.iranhumanrights.org/wp-content/uploads/thumbs_b_c_2e5b45ca59601c6aab4e1cee4bab599a.jpg

اخیرا رییس‌جمهور سعی می‌کند تا شعارهای ضد امریکایی و تندی علیه امریکا بیان کند. تهدید به بستن تنگه هرمز و اینکه اگر ایران بشکه نفت صادر نکند، نمی‌گذاریم کشورهای دیگر نیز نفت صادر کنند، به نوعی دور شدن از میانه روی و اعتدال است.

شاید این همان استراتژی کلی آقای روحانی در راستای آینده سیاسی خویش است. به نظر می‌رسد که آقای روحانی در تلاش است تا هرچه بیشتر به اصولگرایان نزدیک شود. به این معنا در حوزه سیاست خارجی آقای روحانی فاصله بیشتری از مواضع اعتدالی می‌گیرد تا به همان میزان به جریانات اصولگرا و رادیکال نزدیک شود. در غیر این صورت اتخاذ مواضع اخیر رییس‌جمهور توجیه دیگری نمی‌تواند داشته باشد.

آقای روحانی به خوبی می‌داند که آنچه روز گذشته بیان کرده است، آب به آسیاب ترامپ، نتانیاهو و پادشاه عربستان ریختن برای تحت فشار قرار دادن کشور است. نمی‌توان انکار کرد که تندروها در خارج از کشور از موضع‌گیری‌های اخیر آقای روحانی استقبال می‌کنند.

رییس‌جمهور قطعا می‌داند که اتخاذ مواضع تند و رادیکال سودی برای کشور ندارد و برعکس؛ باید با مواضع اعتدالی سعی کنیم که به اتحادیه اروپا نزدیک شویم تا تحت فشار قرار دادن ایران برای ترامپ دشوار شود. این نوع موضع‌گیری به هیچ‌وجه ما را به اتحادیه اروپا نزدیک نمی‌کند. آنچه روز گذشته آقای روحانی بر زبان آورد، آب در آسیاب ترامپ می‌ریزد تا تهدیداتش علیه کشور را مشروع جلوه دهد و باعث می‌شود که بتواند هرچه بیشتر ایران را تحت فشار قرار دهد.

قطعا به همان اندازه که ممکن است اصلاح‌طلبان از مواضع اخیر رییس‌جمهور ناراحت شوند، فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها و خانم موگرینی نیز به همان اندازه از موضع‌گیری آقای روحانی ناراحت و ناامید می‌شوند.

نمی دانم چرا آقای روحانی تصور می‌کند که اگر از یک طرف حرف از صلح بزنیم و پای میز مذاکره برویم و از طرف دیگر سخنانی تحریک ‌آمیز داشته باشیم، می‌توانیم از بحران‌های امروز سیاست خارجی به سلامت عبور کنیم و استراتژی خیلی خوبی داشته‌ایم. آنچه آقای روحانی توجه نمی‌کند این است که با این استراتژی اتحادیه اروپا را از دست می‌دهیم و باعث انبساط خاطر ترامپ می‌شویم. در شرایط فعلی مواضع تحریک‌آمیز ایران بیش از پای میز مذاکره رفتن و صحبت‌های صلح‌طلبانه ما در دنیا دیده می‌شود. استراتژی دوگانه‌ای که آقای روحانی در نظر دارد، در عمل جواب نخواهد داد بلکه به نفع دشمنان ما نیز خواهد بود.

امتیاز دهید!

یک دیدگاه

  1. ای خود باخته ترسو دگه حال همه ارت به هم می خوره! گندشو درآوردی بابا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *