این روزها هر جا را باز میکنی، چه سایت باشد و چه روزنامه و هفتهنامه، میتوانی مطمئن باشی که از سینا مهراد و ریحانه پارسا یا سامان صفاری عکس و خبری خواهی دید. یعنی رسانهها خود را خفه کردهاند از بس که از هنرپیشگان تازه از راه رسیده سریالهای پدر و دلدادگان عکس و خبر زدهاند و راه صدساله آنها را یکشبه کوتاه کردهاند.
ریحانه پارسا
این اتفاق اگرچه ممکن است برای این نورسیدگان شیرین باشد، اما در ذات خود حاوی یک هشدار بلند نیز هست. هشداری که بعضی از ستارگانی که پیش از این چند نفر همین راه را رفته بودند آن را نشنیدند و در نتیجه به مسیری افتادند که مقصدش فراموشی بود.
درخشش یا خاموشی؟!
اشتهار و فراموشی. چرخه محتومی که در ذات تلویزیون است و ستارگان این وادی بارها در معرض این دو ترم مهم کارنامه هر بازیگری قرار میگیرند. در حقیقت در عینحال که تلویزیون بستر بسیار خوبی برای ستارهسازی است، اما همزمان این قابلیت را نیز دارد که همان ستارهها را نیز در کوتاهزمانی به زمین گرم بزند. در همین سالهای اخیر به کرات دیدهایم بازیگرانی را که با یک سریال ستاره شدهاند و در ادامه هیچ.
در پناه تو
در مرور سریالهایی که بهاصطلاح گرفتهاند، بیش و پیش از همه یاد بازیگرانی میافتیم که با آن سریالها چهره شدند و با همان تکسریال بهجایی رسیدند که خیلیها سالیان سال در رویای رسیدن به آن جایگاه بودند. در پناه تو شاید تنها سریالی باشد که توانسته چندین و چند ستاره پرتداوم را به دنیای سینما و تلویزیون معرفی کند.
ملودرام جوانانه حمید لبخنده که ناشناختههایی، چون لعیا زنگنه، پارسا پیروزفر، حسن جوهرچی و رامین پرچمی را ستارگانی فروزان کرد که در این عرصه ماندگار شدند. چنانچه حتی سوختهترین چهره این جمع یعنی رامین پرچمی نیز بههرحال در این عرصه ماندگار شد.
مردان آرام!
تقریبا یک دهه بعد، این اتفاق برای پوریا پورسرخ نیز رخ داد. او که با سریال وفا یک معرفی و آغاز هیجانانگیز را تجربه کرده بود، از آنهایی بود که در ادامه در دامچاله شهرت مدفون نشد و اگرچه کژدارومریز، اما بههرحال در این وادی ماندنی شد و هنوز هم نامی قابل اتکاست. مثل مصطفی زمانی که او نیز با نقش یوسف در سریال مرحوم سلحشور معرفی شد و پس از آن کوشید جایگاهش را نهتنها حفظ کند بلکه آن را ارتقا نیز بدهد. البته بهتر و هوشمندانهتر و موفقتر از پوریا پورسرخ.
طالع نحس
سریال نرگس سیروس مقدم را یادتان مانده؟ سریالی بدطالع که ستارگانش را عاقبت بهخیر نکرد. در ملودرام ٩٠شبه نرگس؛ زندهیاد پوپک گلدره دوباره در مسیر ستارهشدن قرار گرفته بود که با درگذشتی ناگهانی به پایان رسید. ستاره مرد آن سریال نیز مهدی سلوکی بود که با معیارهای آن روزها خوشچهره حساب میشد. اما خیلی زود روند فراموشی او آغاز شد تا حدی که اینروزها با اینکه در این وادی نفس میکشد، اما جایگاهش کمترین شباهتی با روزهای پخش سریال نرگس ندارد. موقعیتی شبیه خاطره حاتمی که او نیز روند ستارگی تا خاموشی را خیلی سریع طی کرد.
ماجراهای سحر خانم
کمتر کسی است که فراموش کرده باشد سحر قریشی و شاهرخ استخری با سریال دلنوازان سهیلیزاده معرفی شدند. البته استخری چند کار نصفونیمه انجام داده بود، اما با اینکار و سپس فاصلهها دیده شد و هنوز هم هر دوی این بازیگران اشتهارشان را حفظ کردهاند.
مورد عجیب سروش صحت
این کارگردان در این بحث با معرفی ۵ستاره صدرنشین این سرفصل است. او در سریالهایی که ساخته با معرفی بهنام تشکر، هومن برقنورد و ویدا جوان در ساختمان پزشکان، پژمان جمشیدی در سریال پژمان، محمد نادری در شمعدونی و هوتن شکیبا در سریال لیسانسهها نقش خود را در تزریق چهرههای جوان به بدنه بازیگری تلویزیون به بهترین وجهی به انجام رسانده است.
هومن برق نورد بازیگر فیلم ساختمان پزشکان
این زنان محبوب
ماجرای نرگس محمدی و سریال ستایش را یادتان است؟ قطام ویشکا آسایش را فراموش نکردهاید که؟ شیلا خداداد را در سریال مسافری از هند چطور؟ بهنوش طباطبایی را در همین سریال چه؟ یادتان است مرجان محتشم زمان پخش سریال پس از باران چهقدر محبوب شده بود؟
نرگس محمدی بازیگر فیلم ستایش
مسیر مبهم
ستارگان تلویزیونی امروز نباید فراموش کنند راه امروز آنها را خیلیها پیشتر طی کردهاند. در این بین بعضیهایشان، چون لعیا زنگنه، مصطفی زمانی، پوریا پورسرخ به سرمنزل مقصود رسیدهاند، برخی، چون مرجان محتشم، شیلا خداداد و خیلیهای دیگر یا از مسیر اصلی خارج شده و یا هم به بیراهه زدهاند و برخی دیگر نیز، چون سارا بهرامی که با سریال تاریخی پروانه معرفی شد راهی دیگر پیش گرفتهاند. بازیگرانی که با یک سریال ستاره شدند، خود یک سریال است که تا ابد میتواند ادامه داشته باشد.