یکشنبه , ۲ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۹:۰۹ قبل از ظهر به وقت تهران

دختران مدال آور کاراته: غفلت کردیم طلا پرید!

همین چند روز پیش طراوت خاکسار و حمیده عباسعلی تا یک‌قدمی مدال طلای بازی‌های آسیایی جاکارتا رفتند، اما با یک اشتباه مدال‌هایشان نقره و برنز شد. دو دختر مدال‌آور کاراته در بازی‌های آسیایی، اما افق دورتری دارند؛ سهمیه المپیک ۲۰۲۰. آن هم وقتی کاراته برای اولین بار المپیکی شده. به خاطر همین حمیده و طراوت از جیب خرج می‌کنند تا امتیاز برای رنکینگ جمع کنند. البته دل‌شان می‌خواهد آبان‌ماه در قهرمانی جهان اسپانیا با مدال طلا کار سهمیه المپیک را یکسره کنند.

طراوت خاکسار و حمیده عباسعلی دو بانوی مدال‌آور کاراته بازی‌های آسیایی جاکارتا با حضور در خبرورزشی درباره مسابقات، برنامه‌های آینده و سختی‌هایشان برای مدال، حرف زدند.
تمام زندگی‌ام کاراته است
خاکسار: غفلت کردم طلا پرید!
* میزبانی جاکارتا چطور بود؟
اولین تجربه بازی‌های آسیایی بود و نمی‌دانم دوره‌های قبل چطور برگزار شد، به همین دلیل نمی‌توانم نظر بدهم، اما در کل همه چیز خوب بود و میزبان سعی کرد همه شرایط را برای تیم‌ها فراهم کند و مشکلی هم نبود.
* چطور کاراته را انتخاب کردی؟
چون انرژی زیادی داشتم، مادربزرگم از ۶ سالگی مرا برد باشگاه کاراته ثبت‌نام کرد. هرچه بیشتر یاد می‌گرفتم، بیشتر علاقه‌مند می‌شدم و سال ۸۹ عضو تیم ملی جوانان شدم.
* به فوتبال علاقه داری؟
به جز کاراته به هیچ ورزش دیگری علاقه ندارم و تمام زندگی‌ام کاراته است.
* بازی‌های آسیایی چطور بود؟
بازی‌های آسیایی جاکارتا اولین حضورم بود و از اینکه توانستم فینالیست شوم خیلی خوشحالم، البته خیلی دوست داشتم طلا بگیرم، اما نشد به همین دلیل از اینکه مدال طلا به نقره تبدیل شد خیلی ناراحت هستم، اما خدا را شکر که اولین حضورم با مدال بود.
* چرا نقره، استرس داشتی؟
یک لحظه غفلت کردم طلا از دستم پرید. پیش از صعود به فینال، افغانستان، اندونزی و چین را شکست داده بودم، اما در فینال مقابل چین‌تایپه نفر اول رنکینگ جهان یک لحظه غفلت کردم و همین مسئله باعث شد ۳ امتیاز عقب بیفتم و نتوانم جبران کنم.
* از حریفانت شناخت داشتی؟
با بیشتر آن‌ها در مسابقات مختلف مبارزه کرده بودم. همه را آنالیز کرده بودم. برای هر کدام برنامه خاصی داشتم، اما متأسفانه نشد در فینال برنامه نهایی را پیاده کنم.
* روی سکو چه حسی داشتی؟
پیش از این در مسابقات مختلف، لیگ جهانی، قهرمانی آسیا و… کسب مدال را تجربه کرده بودم، اما چون بازی‌های آسیایی جاکارتا اولین تجربه‌ام بود خیلی خوشحال بودم که به عنوان کم‌سن‌ترین فرد تیم ملی کاراته روی سکو رفته‌ام. تمام تلاشم را کردم تا از این فرصت استفاده کنم و خوشرنگ‌ترین مدال را به دست آورم، اما شرمنده شدم که نتوانستم طلا بگیرم.
* در رنکینگ جهانی چه جایگاهی داری؟
در حال حاضر رنکینگ نهم جهانی و المپیک را دارم و با شروع مسابقات که امتیازات آن برای سهمیه المپیک محاسبه می‌شود، این جایگاه تغییر می‌کند.

اشتباهی که رنگ مدال را عوض کرد
* اصلی‌ترین هدفت چیست؟
چند هدف کوتاه‌مدت و بلندمدت دارم، حضور در رقابت‌های کاراته وان آلمان و ژاپن و در نهایت مسابقات جهانی اسپانیا جزو برنامه‌های کوتاه‌مدت من به شمار می‌رود. المپیک ۲۰۲۰ توکیو جزو اهداف بلند من است که برای مدال در این رقابت‌ها از حالا برنامه‌ریزی می‌کنم.
* سفرتان به لیگ جهانی کاراته وان آلمان به کجا رسید؟
لیگ جهانی کاراته آلمان ۱۰ روز دیگر برگزار می‌شود، از آنجایی که جمع‌آوری امتیازات این مسابقه و شناخت حریفان در مسابقات جهانی برای ما اهمیت دارد، همراه حمیده عباسعلی با هزینه شخصی به آلمان می‌رویم. اوایل هفته برای ویزا وقت مصاحبه در سفارت فرانسه داشتیم تا از طریق این سفارتخانه ویزای آلمان را بگیریم.
* تمرینات را از کی شروع می‌کنی؟
پس از اینکه از جاکارتا برگشتیم، چند روز استراحت کردم و پس از آن نزد خانم سمانه خوشقدم تمرینات را شروع کردم تا اردو‌های تیم ملی برای رقابت‌های جهانی شروع شود.
* در کاراته مبارزه کدام کاراته‌کا را می‌پسندی؟
خانم عباسعلی. سعی می‌کنم از تجربیات ایشان استفاده کنم. از راهنمایی‌هایشان برای موفقیت‌هایم استفاده می‌کنم.
* در لیگ کاراته مبارزه می‌کنی؟
متأسفانه دانشگاه آزاد از لیگ برتر کاراته بانوان کنار کشید و ما بدون تیم ماندیم. قطعاً اگر پیشنهاد خوبی از تیم‌های لیگی داشته باشم امسال در لیگ برتر مبارزه می‌کنم، در غیر این صورت ترجیح می‌دهم فقط در اردو‌های تیم ملی حضور داشته باشم.
* سقف قراردادت چقدر بود؟
قرارداد در لیگ کاراته بانوان مثل رشته‌های توپی نیست، نزدیک به دو سال قبل که تیم دانشگاه آزاد را همراهی می‌کردم نزدیک به ۹ میلیون بود که به خاطر از دست رفتن قهرمانی مبلغی را کسر کردند.
* فدراسیون حقوق می‌دهد؟
فقط زمانی که در اردو‌ها هستیم حقوق می‌گیریم، الان چند ماه است حقوق نگرفته‌ایم، ما شغل دیگری نداریم به همین دلیل مسئولان ورزشی باید شرایطی فراهم کنند تا ما بدون دغدغه مالی تمرین کنیم.
* المپیکی شدن کاراته چه تغییراتی در وضعیت کاراته ایران ایجاد می‌کند؟
اینکه کاراته توانست المپیکی شود، خوشحال‌کننده‌ترین خبری بود که در تمام عمرم شنیدم. کاراته بعد از المپیکی شدن مسیر متفاوتی دارد. انگیزه مضاعف ورزشکاران این رشته در تورنمنت‌های مختلف نشان‌دهنده همین مطلب است. به هر حال معتبرترین رقابت ورزشی جهان، المپیک است و هر ورزشکاری آرزوی حضور و کسب مدال در این مسابقات را دارد.
احتیاط می‌کردم طلای جاکارتا تو مشتم بود
عباسعلی‌: ۱۱ ثانیه لعنتی طلا را گرفت!
* سطح کمی و کیفی مسابقات چطور بود؟
سطح کمی و کیفی این دوره از مسابقات، به خاطر کسب سهمیه المپیک خیلی بالاتر از دوره‌های قبل بود و دیگر از حریفان ضعیف خبری نبود. همه آمده بودند تا از این فرصت استفاده و امتیازات ورودی المپیک را جمع‌آوری کنند.
* چطور شد برنز گرفتی؟
من برای رسیدن به برنز بازی‌های آسیایی جاکارتا ابتدا حریف ازبکستانی را شکست دادم، اما در بازی دوم نتیجه را به آیومی ژاپنی، نفر اول رنکینگ جهان واگذار کردم. پس از او با پیروزی مقابل تای هونگ آنه اینگوئن ویتنامی مدال برنز را به گردن آویختم.
* برای شکست کاراته‌کای ژاپنی برنامه‌ای داشتی؟
آیومی ژاپنی حریف اصلی من در بیشتر مسابقات به شمار می‌رود. تا به حال ۱۰ بار با هم در رقابت‌های آسیایی و جهانی مبارزه کرده‌ایم که سهم هر کدام‌مان ۵ پیروزی بود. نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد. از آیومی پیش بودم، اما در ۱۱ ثانیه پایانی بازی را از دست دادم و نتیجه را واگذار کردم.
* شناختی از حریفانت داشتی؟
تقریباً همه حریفانم را می‌شناسم، چون در مسابقه‌های جهانی و قاره‌ای بار‌ها با آن‌ها مبارزه کرده بودم. فیلم مبارزات آن‌ها را بار‌ها دیده‌ام و روی مبارزات‌شان کار کرده‌ام.
* در رنکینگ جهانی چه جایگاهی داری؟
در حال حاضر جایگاه ششم رنکینگ جهانی و اول المپیک را دارم، اما همه تلاشم را برای حضور قدرتمند در مسابقات رسمی و کاراته‌وان‌ها می‌کنم تا امتیازات مناسبی برای حفظ و ارتقای رنکینگم جمع‌آوری کنم.
* هدف اصلی‌ات برای آینده چیست؟
حضور موفق در مسابقات جهانی اسپانیا، کاراته‌وان‌ها و انتخابی المپیک است و تمام تلاشم را می‌کنم تا به عنوان نماینده ایران در این رقابت‌ها حضوری قدرتمند داشته باشم.
* میزبانی اندونزیایی‌ها چطور بود؟
میزبانی اینچئون بهتر بود. البته شخصاً به این چیز‌ها زیاد اهمیت نمی‌دهم. تغذیه و امکانات خوب بود و از همه مهم‌تر اینکه فاصله دهکده تا سالن مسابقات ۲۰ دقیقه بود. اندونزی تمام تلاش خود را کرده بود تا تردد برای تیم‌ها در جاکارتا به سهولت انجام شود.
* از رنگ مدالی که گرفتی راضی هستی؟
با توجه به توقعی که از خودم داشتم، خیلی راضی نیستم، چون دوست داشتم رنگ مدالم طلایی باشد، اما نشد. البته این شکست درس خوبی به من داد و آن اینکه بدانم کجا اشتباه کرده‌ام.
اشتباهی که رنگ مدال را عوض کرد
* چه کسی مقصر شکست تو بود؟
اشتباه خودم را گردن دیگران نمی‌اندازم، چون مقصر اصلی خودم بودم. تا یک‌قدمی طلا پیش رفتم، اما در ۱۱ ثانیه آخر روی یک اشتباه کوچک نتیجه را به آیومی کاراته‌کای ژاپنی واگذار کردم. در حالی که آیومی را یک ماه قبل در مسابقات قهرمانی آسیای اردن شکست داده بودم. اگر کمی احتیاط می‌کردم و از همان ابتدا خودم را در فینال نمی‌دیدم طلای بازی‌های آسیا در مشت من بود.
* حاصل دو دوره حضورت در بازی‌های آسیایی اینچئون و جاکارتا یک طلا و یک برنز است. رنگ مدال سوم چه رنگی است؟
الان نمی‌توانم در این باره حرفی بزنم، چون ما چند رویداد مهم کاراته‌وان‌ها، مسابقات جهانی اسپانیا و المپیک ۲۰۲۰ توکیو را پیش رو داریم. قرار است ابتدا عازم دو کاراته‌وان آلمان و ژاپن شویم و بعد در تاتامی جهانی مادرید حضور پیدا کنیم، چون مدال طلای این مسابقات تأثیر مستقیم روی رنکینگ سهمیه المپیک دارد.
* قرار است در لیگ جهانی آلمان مبارزه کنی؟
کمتر از ۱۲ روز دیگر لیگ جهانی آلمان برگزار می‌شود. برای اینکه جایگاهم در رنکینگ جهانی و المپیک حفظ شود و یا ارتقا پیدا کند همراه طراوت خاکسار اگر ویزا صادر شود با هزینه شخصی عازم آلمان می‌شویم.
* کاراته‌وان آلمان تا چه اندازه در آمادگی‌ات تأثیر دارد؟
در سطح آسیا شناخته شده هستم، اما آیومی در کاراته جهان صاحب‌نام و شناخته شده است، به همین خاطر در دید داوران قرار دارد و هر وقت بازی را مقابل حریف مساوی می‌کند داوران رأی برتری را به او می‌دهند. اگرچه کاراته‌وان آلمان برای ارتقای رنکینگ ما تأثیرگذار است، اما برای اینکه در دید داوران قرار بگیریم در تاتامی کاراته‌وان آلمان حاضر می‌شویم.
* فکر می‌کنی در مسابقات جهانی چه مدالی بگیری؟
قول مدال برای هیچ مسابقه‌ای نمی‌دهم. مسابقات جهانی مسابقات سنگین و نفسگیری است به همین خاطر کسب مدال با هر میدان دیگری فرق می‌کند. در رقابت‌های آسیایی احتمال دارد یک کاراته‌کا با چهار بازی به طلا برسد، اما در مسابقات جهانی حداقل باید ۶ بازی انجام دهید تا قهرمان شوید. به خصوص در این دوره که به خاطر سهمیه المپیک همه تیم‌ها با آمادگی بالا حضور پیدا می‌کنند.
* در لیگ بازی می‌کنی؟
نزدیک به دو سال است که در لیگ مبارزه نمی‌کنم، چون سقف قرارداد‌ها پایین است و در حد و قواره یک ملی‌پوش نیست، به همین خاطر ترجیح می‌دهم در لیگ بازی نکنم. ما منبع درآمد دیگری نداریم، به همین دلیل از مسئولان می‌خواهم زحمات ما را هم ببینند.
* آیا از فدراسیون حقوق می‌گیری؟
فقط زمانی که در اردو‌های تیم ملی هستیم، حقوق داریم. الان هم به خاطر مشکلات مالی فدراسیون مدتی است حقوق نگرفته‌ایم.

منبع: خبرورزشی

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *