برنامه «نود» جزو معدود برنامههای تلویزیونی است که سالهاست روی آنتن میرود.
ایدههای جدیدی که عادل فردوسیپور همیشه در ذهن دارد، پرداختن به مسائل مهم در زمینه فوتبال، گفتگوهای شفاف با مهمانان برنامه و عواملی شبیه اینها باعث شده فردوسیپور همچنان بعد از گذشت ۱۹ سال، ستاره تلویزیون باشد و مخاطبان زیادی به تماشای برنامه او بنشینند.
اما متاسفانه به تازگی عادل فردوسیپور روشی در پیش گرفته که این برنامه درگیر حواشی مختلفی شده است، حواشی که غیر ورزشی هستند، به موضوعات برنامه ارتباطی ندارند و در نهایت مخاطبان برنامه و مردم را قربانی خواهند کرد.
جنجال تازه مربوط به پخش نشدن برنامه «نود» به علت پخش مسابقات لیگ ملتهای اروپا و صحبتهای ابهامبرانگیز عادل فردوسیپور در این باره است.
ماجرا از کجا شروع شد؟
در حالی که دوشنبه هفته گذشته، عادل فردوسیپور وعده پخش برنامه را در هفته پیش رو داده بود، روز جمعه ۲۰ مهرماه، خبرها حاکی از این موضوع بود که برنامه «نود» دوشنبه ۲۳ مهرماه پخش نخواهد شد و علاقهمندان به فوتبال به جای آن میتوانند شاهد مسابقه دو تیم انگلیس و اسپانیا در چارچوب رقابتهای لیگ ملتهای اروپا باشند. بلافاصله برخی رسانهها دستبهکار شدند و درباره تصمیم پنهان مدیران شبکه سه برای حذف فردوسیپور، جوسازی کردند. در حالی که پخش برنامه «نود» به خاطر تعطیلی مسابقات لیگ برتر در این هفته، آنچنان موضوعیتی نداشت. به علاوه همراه با «نود»، چهار برنامه دیگر شبانگاهی شبکه سه نیز در این هفته از کنداکتور حذف شد تا فوتبالدوستان بتوانند مسابقات جذاب لیگ ملتهای اروپا را تماشا کنند. با این حال، داستانسرایی برخی رسانهها در این باره ابهاماتی را در ذهن مردم ایجاد کرد. در ادامه فردوسیپور نیز در مصاحبهای، از علت این اتفاق اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: در تدارک پخش برنامه است و امیدوار است این برنامه پخش شود. این در حالی بود که او از جلسه هفته گذشته مدیران گروههای مختلف شبکه سه خبر داشت و میدانست خروجی این تصمیم، حذف قطعی پنج برنامه شبانگاهی در این هفته است. صحبتهای عادل بیش از پیش به ابهامات و حواشی دامن زد و مردم منتظر بودند ببینند چه سرنوشتی در انتظار برنامه «نود» خواهد بود.
چرا فوتبالها به شبکه ورزش نرفت؟
بالاخره بعد از این ماجراها، مرتضی میرباقری معاون سیمای رسانه ملی به صحبتهای عادل فردوسیپور واکنش نشان داد و در انتقاد از رفتار او این اتفاق را کاملاً طبیعی دانست و گفت: «بهترین برنامهسازان و مجریان دنیا میدانند که باید به سیاستهای رسانهای که سالها برای آنها سرمایهگذاری کرده و این افراد را به اوج رسانده است، پایبند بمانند و این مسئله طبیعی است.» او همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا بازی انگلیس و اسپانیا از شبکه ورزش پخش نشد، توضیح داد که مردم سراسر ایران امکان تماشای فوتبال از شبکه ورزش را ندارند، اما دسترسی به شبکه سه برای همه وجود دارد.
حاشیههایی که تنها ضرر است
مجری و تهیهکننده باسابقه «نود» با این مصاحبه، به وادی پا گذاشته که همه را متضرر خواهد کرد. بدون تردید این قبیل حاشیهسازیها برای «نود» نه به نفع فوتبال است، نه عادل، نه تلویزیون و نه مخاطبان. به ویژه آن که عادل فردوسیپور سابقه حاشیهسازیهای مشابه را هم دارد. مانند ماجرایی که درباره حضور کارلوس پویول تابستان امسال در برنامه «۲۰۱۸» به وجود آورد. در آن زمان وقتی نتوانست مجوز حضور پویول را بگیرد، جلوی دوربین آمد و حسابی غرغر کرد! که مسابقه ایران و اسپانیا به کام خودش و مخاطبان نیز تلخ شد. بدون شک اولین کسی که از این حاشیهها ضرر میکند، خود عادل فردوسیپور است. او هیچ جایی بهتر از صداوسیما برای فعالیت پیدا نخواهد کرد، زیرا هم از مخاطبان میلیونی برخوردار است و هم بدون دردسرهای احتمالی قضایی، کارش را انجام میدهد. میدانید که طبق قوانین جدید، همه تلویزیونهای اینترنتی تحت نظارت رسمی صداوسیما هستند و بدون موافقت رسانه ملی، هیچ کس قادر به اجرا یا برنامهسازی در این اپلیکیشنها نیست. مانند ماجرای حذف آزاده صمدی از «زابیواکا» که همه در جریان هستید. از طرفی روش حاشیهسازی که فردوسیپور در پیش گرفته است، به «نود» به عنوان برند ورزشی تلویزیون آسیب وارد میکند و در صورت ادامه این جنگ، دادگاهی که در «نود» برای اهالی بعضاً متخلف فوتبال به راه افتاده، با مشکل مواجه خواهد شد. در نهایت اگر کار به جاهای باریک نیز برسد، مخاطبان را از تماشای برنامه جذاب و مهم «نود» محروم خواهد کرد. چیزی که هیچ کس، نه عادل، نه مدیران تلویزیون، نه مخاطبان و نه اهالی فوتبال نمیخواهند. بهتر بود عادل فردوسیپور که در ۱۹ سال گذشته با قدرت روی آنتن بوده، یک هفته برنامه نداشتن را تحمل میکرد و حاشیهسازی نمیکرد؛ حاشیههایی که به نفع هیچ کس نیست.
//خراسان