چهارشنبه , ۱۹ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۵:۰۱ قبل از ظهر به وقت تهران

زائران فریب وعده صدور ویزا در عرض ۲ ساعت را نخورند

رییس سازمان حج و زیارت گفت: اعزام کاروانی زوار برای مراسم اربعین وجود ندارد و کاروان‌های موجود غیرقانونی فعالیت می‌کنند.

http://img8.irna.ir/1396/13960130/82498417/82498417-71550508.jpg

حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت ضمن بازدید از باشگاه خبرنگاران جوان به سوالات مختلف در خصوص سفر اربعین پاسخ داد و اظهار داشت: با توجه به تقسیم کاری که در ستاد مرکزی اربعین انجام شده است، ثبت نام زائران و اخذ ویزا بر عهده سازمان حج و زیارت است و ما برای آسان‌تر شدن روند ثبت نام زائران سامانه سماح را نسبت به سال‌های کذشته ارتقا دادیم تا مشکلاتی که سال‌های قبل با آن روبه رو بوده ایم برطرف شود.

وی در خصوص روند ثبت نام زائران تصریح کرد: هر فردی که مایل به حضور در راهپیمایی اربعین است، می‌تواند برای ثبت نام به صورت مستقیم به سامانه سماح مراجعه کند و لازم نیست که همه افراد شخصا ثبت نام کنند؛ در قالب یک گروه یک نفر به عنوان سرگروه می‌تواند اطلاعات خود و سایر زائران را در سامانه ثبت کند.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره هزینه زائرانی که قبل از کاهش قیمت ویزا ثبت نام کرده اند، گفت: مبنای اولیه بانک مرکزی برای ویزای اربعین ارز ثانویه بود که حدود ۳۸۶ هزار تومان محاسبه شده بود؛ بنابراین هر کسی مبلغ متفاوتی پرداخت کرده باشد، ما به التفاوت آن تا مبلغ نهایی ویزای اربعین به زائران برگردانده می‌شود که زائران پس از اعلام شماره ملی به بانک ملی می‌توانند این مبلغ را دریافت کنند. البته به دلیل اینکه در مرحله ثبت‌نام هستیم، فعلا این امر امکان‌پذیر نیست و سعی ما این است که این مبلغ را تا قبل از روز اربعین به زائران بازگردانیم.
هزینه ویزا اربعین حتما باید به ریال پرداخت شود

رئیس سازمان حج و زیارت عنوان کرد: بعد از تغییرات کاهش ویزا هزینه‌ای که زائران باید بپردازند، ۱۹۹ هزار و ۸۷۵ تومان هزینه ویزا و ۳۵ هزار تومان هزینه بیمه و خدمات پزشکی است که مجموع آن ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان محاسبه شده است.

محمدی با اشاره به اینکه پرداخت هزینه ویزا باید به صورت الکترونیکی و ریال باشد، گفت: پرداخت حتما باید به صورت الکترونیک باشد؛ بنابراین زائران به هیچ وجه نباید مبلغ را نقدی و به صورت ارز پرداخت کنند؛ حتما این هزینه باید به صورت ریال پرداخت شود.

وی تاکید کرد: سامانه سماح تنها مسیر مورد تایید ستاد مرکزی اربعین برای صدور ویزاست. زائران حتما باید برای ثبت نام به این سامانه مراجعه کنند؛ بنابر این بهتر است زائران در فرصت مناسب به این سایت مراجعه و ثبت نام کنند و همچنین بین ثبت نام و تحویل مدارک تاخیر نیندازند.

محمدی در مورد افرادی که ممکن است به اینترنت دسترسی نداشته باشند، گفت: افرادی که دسترسی به اینترنت ندارند، می‌توانند برای ثبت نام مستقیما به ۲۵۰۰ دفتر زیارتی مجاز در سراسر کشور که در تمام طول هفته فعال هستند مراجعه کنند.

رئیس سازمان حج و زیارت اظهار کرد: در استان فارس طی چند روز اخیر به دلیل تقاضای بسیار زیاد، زائران برای ثبت نام با مشکل مواجه شدند که با هماهنگی وزرات خارجه، وزرات کشور و همکاری سفارت عراق این مشکل برطرف شد.
هیچ زائری بدون ویزا به سمت مرز نرود

محمدی تاکید کرد: زائران بدون ویزا به هیچ وجه به سمت مرز نروند. دفاتر صدور ویزا در شهر‌های مرزی وجود ندارد و بنابر این لازم است که افراد نزدیک‌ترین دفتر زیارتی به شهر خود را انتخاب و در زمان مناسب برای ثبت نام اقدام کنند.

رئیس سازمان حج و زیارت درخصوص آخرین آمار ثبت نام زائران مطرح کرد: ثبت نام در این هفته سرعت چشمگیری به خود گرفته است و تا این لحظه ۸۶۵ هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کرده اند و ۵۴۰ هزار ویزا صادر شده است.
زائران به دفاتر کنسولگری عراق مراجعه نکنند

محمدی تشریح کرد: زائران به هیچ وجه مستقیم به دفاتر دائم و موقت کنسولگری عراق مراجعه نکنند، بلکه باید برای ثبت نام به ۲۵۰۰ دفتر مجاز که لیست اسامی آن‌ها در سامانه سماح و سایت سازمان حج و زیارت وجود دارد، مراجعه کنند.
در زمان اربعین اعزام کاروانی نداریم

رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد: در زمان اربعین به دلیل اینکه حجم بسیار زیادی از زائران به عتبات می‌روند، این آمار قابل مقایسه با شرایط اعزام در زمان‌های دیگر نیست؛ بنابر این برای اینکه سازمان حج و زیارت بتواند در خدمت مردم باشد، روند اعزام‌های عادی از ابتدای ماه صفر متوقف شده است.

وی افزود: کاروان‌هایی که در ایام اربعین برای اعزام به عتبات تبلیغ می‌کنند، به هیچ وجه زیر نظر سازمان حج و زیارت نیستند؛ بنابر این توصیه ما این است که اگر زائران شناخت و اعتمادی ندارند، از ثبت نام در این کاروان‌ها اجتناب کنند.
هرگونه افزایش یا کاهش قیمت ویزای اربعین غیرمجاز است

محمدی تشریح کرد: هر مسیری به غیر از مسیری که سازمان حج و زیارت برای ثبت نام اعلام کرده، غیر قانونی و غیر مجاز است. افرادی هستند که از این فضا و انگیزه مردم سوء استفاده می‌کنند و با گرفتن مبلغ ۶۰۰ هزار تومان ویزای دو ساعته صادر می‌کنند؛ بنابر این بهتر است مردم برای پیشگیری از این مشکلات در زمان مناسب برای ثبت نام اقدام کنند تا هزینه اضافی پرداخت نکنند.

وی در ادامه افزود: در این مدت تعداد بسیار زیادی ویزای جعلی صادر شده است که عاملان آن توسط نیروی انتظامی دستگیر شدند. باز هم تاکید می‌کنم که زائران هزینه بالاتر یا پایین‌تر از مبلغ اعلام شده برای ویزا پرداخت نکنند.

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص افزایش تعداد کنسولگری‌ها در این مدت اظهار کرد: در حالت عادی ۴ کنسولگری عراق در تهران، مشهد، کرمانشاه و اهواز داریم، اما در این ایام طی هماهنگی ستاد اربعین با عراق ۱۹ کنسولگری موقت در شهر‌ها و استان‌های مختلف اضافه شده اند که فعالیتشان از ۱۵ مهرماه آغاز شده است.

محمدی در خصوص بیمه زائران بیان کرد: مصوبه ستاد مرکزی اربعین است که برای ایجاد امنیت مردم حتما بیمه وجود داشته باشد و اگر متاسفانه زائری بر اثر حادثه فوت کند، حدود ۲۳۰ میلیون تومان و اگر بر اثر بیماری فوت کند ۳۰ میلیون تومان پوشش بیمه دارد. پزشکان مکلف هستند از زمانی که زائران وارد مرز عراق می‌شود، آن‌ها را تحت پوشش خدمات پزشکی دهند و برنامه ریزی جمعیت هلال احمر در این زمینه مناسب است.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *