قبل از هر چیز باید بدانید که آمار دقیقی از باهوشترین افراد روی کره خاکی وجود ندارد چون همه انسانها در آزمون هوش شرکت نکردهاند وچندین و چند آزمون هوش معتبر وجود دارد که ممکن است نتایج آنها با یکدیگر تفاوتهایی داشته باشد.ضمن این که اساسا ضریب هوشی بالا تضمین کننده دانشمند شدن یک نفر نیست و برای موفقیت در زندگی به عوامل زیادی نیاز است. با این حال و طبق جدیدترین آمار در ادامه به باهوشترین افراد که هوششان مورد ارزیابی قرار گرفته است، اشاره میشود.
یکی از باهوش ترین انسانهای روی زمین هم اکنون، «ترنس تائو» است که نمره ضریب هوشی ۲۳۰ را در اختیار دارد. او در سال ۱۹۷۵ در استرالیا از پدر و مادری هنگ کنگی به دنیا آمد و از بدو تولد در حال شکستن رکوردها و غافلگیر کردن دنیاست. «تائو» در دو سالگی قادر به انجام حسابهای ابتدایی بود و در ۱۰ سالگی، در المپیاد بینالمللی ریاضی شرکت کرد و با کسب مدال برنز، جوانترین برنده آن دوره بود. در دو سال بعدی این رقابت ها، مدال نقره و طلا را نیز از آن خود کرد و هر بار نیز به عنوان جوان ترین برنده تاریخ رقابت ها لقب گرفت. او تاکنون ۲۵۰ مقاله تحقیقاتی و ۱۷ کتاب به چاپ رسانده و جوایز فراوانی را نیز کسب کرده است که مهم ترین آن ها مدال رشته های مشهور در سال ۲۰۰۶ است که معادل جایزه نوبل در ریاضیات است.
این فیزیکدان ژاپنی- آمریکایی، با ضریب هوشی ۲۲۵ در ۱۳ سالگی در المپیاد بین المللی فیزیک برنده مدال طلا شد. او در ۱۲ سالگی اولین واحدهای دانشگاهی خود را در دروس فیزیک و حساب دیفرانسیل چند متغیره شروع کرد و زمانی که تنها ۱۴ سال داشت، وارد موسسه فناوری کالیفرنیا شد و در دوسال بعد در ناسا روی پروژه کشف امکان سکونت در مارس، کار می کرد. در ۱۸ سالگی، دوره کارشناسی خود را در رشته ریاضیات به اتمام رساند و چهار سال بعد موفق به دریافت مدرک دکترای خود در رشته فیزیک از دانشگاه پرینستون شد. هم اکنون، هیراتا پروفسور فیزیک و ستاره شناسی در ایالات متحده آمریکاست.
دکتر اوانجلیس کاتسیولیس که به دلیل رتبه های بالایش در تست های بهره هوشی شناخته می شود یک نابغه اهل یونان است که در حوزه پزشکی و روان شناسی فعالیت می کند. او در رشته های فلسفه، فناوری تحقیقات پزشکی و داروشناسی روانی مدارک دانشگاهی معتبری دارد. همچنین او موسس شبکه هوش جهانی بوده که سازمانی بین المللی برای افراد دارای بهره هوشی بالاست. بهره هوشی او ۱۹۸ تعیین شده و علاوه بر مهارت در نقاشی، شناگر ماهری است.
این استاد بزرگ شطرنج و قهرمان سابق به عنوان بزرگ ترین شطرنجباز تاریخ شناخته میشود. زمانی که او ۱۴ سال داشت همه جوایز و عنوانهای نوجوانان در مسابقات جهانی را از آن خود کرد. کاسپاروف در ۱۷ سالگی در المپیاد ۱۹۸۰ شوروی شرکت کرد و در ۲۲ سالگی، زمانی که قهرمان شطرنج یعنی آناتولی کارپوف را در سال ۱۹۸۵ شکست داد، به جوان ترین قهرمان شطرنج دنیا ملقب شد. او با داشتن یک حافظه خدادادی، میتواند تا سه حرکت بعدی را پیشبینی کند و بازیها و حرکات را تا ۳۰ سال گذشته به خاطر بیاورد!
اواخر سال ۲۰۱۳ بود که دختر ۱۱ ساله بریتانیایی به نام سری پارنل با به دست آوردن امتیاز ۱۶۲ در تست آی کیو به یکی از باهوشترین افراد دنیا تبدیل شد. این تست در آگوست (مرداد) آن سال در آزمون کنترل شده و تحت نظارت سازمان جهانی باهوشها انجام شد. بعد از سه سال نیز نها رامو، دختر ۱۳ ساله از لندن با آی کیو ۱۶۲، بالاترین نمره ممکن برای افراد زیر ۱۸ سال را در آزمون هوش به دست آورد. نها تصمیم دارد وقتی بزرگ تر شد، یک عصب شناس شود چرا که او علاقه شدیدی به مغز و سیستم عصبی دارد. حالا و به تازگی هم که «تارا شریفی» دختر ایرانی الاصل در این ردهبندی موفق به کسب امتیاز ۱۶۲ شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران، روزیاتو و دانا