اگر شما هم از محصولات مختلف آرایشی و بهداشتی استفاده میکنید، یک لحظه فکر کنید که با ترکیبات شیمیایی در این محصولات تا چه اندازه مواد خطرناک را وارد بدن خود کردهاید.
موادی مثل :
پارابن
پارابنها که مختلکننده عملکرد غدد درونریز هستند، برای جلوگیری از رشد باکتریها در مواد آرایشی مثل عطرها و ادکلنها، لوسیونها، شامپوها و ژلهای مو وجود دارند.
این ماده به صورت مستقیم آسیبی به پوست وارد نمیکند، اما میتواند در بدن با تحت تاثیر قرار دادن هورمونها باعث بیماریهای هورمونی شود.
سالیسیک اسید
نقش این ماده در پاککنندهها و مرطوبکنندههای دارویی، مراقبت از پوستهای آسیب دیدهاست اما با ایجاد التهاب، قرمزی و خشکی بیش از حد پوست، آن را آسیبپذیر میکند.
سورفکتانت
این ماده بهراحتی میتواند از طریق پوست، تنفس و گوارش جذب بدن شود.
این ماده علاوه بر خشکی، التهاب پوست و مخاط، درماتیت آلرژیک، حساسیت چشمی و چروکخوردگی پوست، در صورت مصرف زیاد آثار سرطانزایی هم خواهد داشت.
سورفکتانت در بیشتر مواد شوینده، کفکننده، شامپوها ونرم کننده های مو و لباس هم استفاده میشود.
دانههای لایهبردار
این دانهها در فرایند پاک سازی پوست بسیار خوب عمل میکنند اما در کنار از بین بردن سلولهای مرده پوست، آن را بهشدت تحریک می کنند و منجر به حساسیت و بیماریهای پوستی میشوند.
مواد معطر یا فراگرنس
این ترکیب هم آلرژیزاست و هم میتواند باعث اختلال در هورمونها شود.
برای افرادی که پوست خشک و حساس دارند استفاده طولانیمدت آن را توصیه نمیکنیم.
رتینول
این ماده جوانکننده معمولا در محصولات مراقبت از پوست استفاده میشود.
در واقع از طریق کلاژنسازی، باعث از بین رفتن خطوط و افتادگی پوست، جای زخم و آکنه میشود.
الکل
این ماده در صنعت زیبایی بسیار استفاده می شود. الکل با خشک و پوستهپوسته کردن پوست، غدد چربی را تحریک میکند تا میزان ترشح چربی را متعادل کند بنابراین برای جلوگیری از خشکی و آسیب پوست از پاککنندههای بدون نیاز به شستوشو استفاده کنید.
بنزوئیل پراکسید
این ماده در اغلب کرمهای رفع آکنه و پاککنندههای صورت وجود دارد. این ماده قوی ممکن است برای کمکردن لکههای بهجا مانده از آکنه کافی باشد .
منبع: siminbanoo، readersdigest،tebyan