فواید اهدای خون برای فرد دریافت کننده بر کسی پوشیده نیست. چنان چه فردی نیاز داشته باشد و خون دریافت نکند ممکن است جان خود را از دست بدهد اما این کار برای فرد اهدا کننده هم فایده هایی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
کاهش آهن اضافه خون
با اهدای منظم خون میزان آهن اضافه خون( که یک عارضه پنتیکی است) کاهش می یابد.
پاک سازی خون
با اهدای خون مواد سمی آن پاک سازی می شود و احتمال بروز بیماری هایی مانند سرطان کاهش می یابد.
سلامت قلب و کبد
آهن اضافه خون در کبد وپانکراس ذخیره می شود و اهدای منظم خون با تنظیم سطح آهن موجود در خون به سلامت قلب و کبد کمک می کند.
کاهش وزن
اهدای خون به طور چشمگیری به کاهش وزن اهدا کننده کمک می کند.
اما با همه مزایای این عمل خداپسندانه باز هم عده ای از اهدای خون می ترسند به همین دلیل در ادامه به یکی از دلایل ترس بیجای افراد از اهدای خون مبتنی بر مطالعهای جدید در دانشگاه اوهایو می پردازیم :مطالعات نشان میدهد یکی از دلایل مقاومت افراد در برابر اهدای خون، ترس از عوارض احتمالی اهدای خون است. اما این ترس تا چه حد مبتنی بر واقعیت است؟
واقعیت غش کردن بعد از اهدای خون
ضعف جسمانی بعد از اهدای خون، شامل سرگیجه و سیاهی رفتن چشم است. آمار نشان میدهد از هر صد نفری که برای اهدای خون مراجعه میکنند، تنها یک نفر غش میکند و نزدیک به ۴.۶ درصد افراد هم ممکن است علایم پیش از غش کردن مانند سیاهی رفتن چشم و سرگیجه را تجربه کنند.
ترس بیجا، مانعی بر سر اهدای خون
در این مطالعه شرکتکنندگان گفته بودند تصور میکنند بیش از ۱۱ درصد افراد بعد از اهدای خون غش کرده و بیش از ۲۷ درصد افراد هم علایم پیش از غش کردن را تجربه میکنند. این نتایج نشان میدهد اغلب افراد عوارض احتمالی اهدای خون را بسیار بیشتر از واقعیت برآورد میکنند.
اهدای خون در روزگار کرونا
در این روزها که هنوز درگیر شیوع کرونا هستیم، اگر تصمیم به اهدای خون دارید، نکات زیر را در زمان مراجعه به پایگاههای اهدای خون در نظر داشته باشید:
حفظ پروتکلهای مربوط به بهداشت تنفسی
رعایت دستورالعملهای بهداشت دستها
حفظ فاصله گذاری اجتماعی در محل خونگیری