جمعه , ۳۰ ام آذر ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۹:۴۴ بعد از ظهر به وقت تهران

۱.۵ میلیون بیکار نیازمند

می خواهند نان بازویشان را بخورند و نان آور خانواده باشند، اما چه کنند که کمترین سرمایه برای راه اندازی یک کسب و کار ساده را هم ندارند و سرشان در مقابل همسر و فرزندان شان پایین است. کرونا با آمدنش خیلی ها را بیکار کرد، از جمله آن پنج میلیون نفری که هیچ سابقه بیمه ای نداشتند و حالا برای گرفتن بیمه بیکاری هم چشم انتظار تصمیم دولت هستند، اما در میان آن ها عده ای هستند که قبل از کرونا هم روی خوش زندگی را ندیده بودند و چشم امیدشان به نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد و سازمان بهزیستی بود. این نیازمندان که به گفته معاون کمیته امداد کشور، تعدادشان به ۱.۵ میلیون نفر می رسد، حاضرند آستین بالا بزنند و عرق بریزند تا یک لقمه نان حلال سر سفره خانواده هایشان بیاورند اما حداقل سرمایه لازم برای شروع یک کسب و کار را هم ندارند و این ناتوانی مالی، دردشان را بیشتر کرده است.

 

 

1.5 میلیون بیکار نیازمند

آن طور که «حجت عبدالملکی» معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گفته است، «از میان این ۱.۵ میلیون نفر جمعیت بیکار نیازمند در کشور، ۹۵۰ هزار نفر تحت حمایت کمیته امداد هستند و ۵۵۰ هزار نفر از آن ها نیز نیازمندانی هستند که تحت حمایت نیستند». با وجود این کمیته امداد کشور علاوه بر تلاش برای اشتغال ۹۵۰ هزار نیازمندِ تحت پوشش خود، سعی کرده چتر حمایتی اش را روی سر آن ۵۵۰ هزار نفر دیگر هم بگیرد و برای اشتغال زایی کمک حال شان باشد.
ایجاد ۱۵۰ هزار شغل
طبق گزارش عبدالملکی، کمیته امداد در سال ۹۹، ایجاد ۲۰۰ هزار شغل را برنامه ریزی کرده بود که تا کنون ۷۵ درصد آن (۱۵۰ هزار شغل) محقق شده و پیش بینی می شود تا پایان سال ۵۰ هزار شغل باقی مانده هم ایجاد شود. برای سال ۱۴۰۰ هم ایجاد ۳۰۰ هزار شغل هدف گذاری شده که با اعتبارات کمیته امداد و تسهیلات ۱۰ هزار میلیاردی که کمیسیون تلفیق برای بودجه سال آینده در نظر گرفته، محقق خواهد شد، اما یک دلیل مهم مانع از به پایان رسیدن تعداد بیکاران نیازمند شده است.
برابری خروجی و ورودی
عبدالملکی به خراسان می گوید: ما در مجموع ۱.۵ میلیون نیازمندِ بیکار داریم که تقریبا هر سال برای ۱۵ درصد آن ها اشتغال زایی می کنیم و از چرخه حمایت کمیته امداد خارج می شوند، اما از طرف دیگر تقریبا به همین میزان ورودی جدید داریم که باید تحت پوشش قرار بگیرند، بنابراین اگر بخواهیم برای همه این نیازمندان شغل ایجاد کنیم، طبیعتا باید هر سال تعداد خروجی ها از ورودی ها بیشتر باشد.
تعهد مشروط برای ایجاد سالانه ۵۰۰ هزار شغل
وی درباره راهکار تحقق این هدف هم می گوید: ما این پیشنهاد را به دولت داده ایم که
می توانیم با تاسیس سازمان اشتغال در کمیته امداد، مسئولیت این حوزه را متقبل شویم. عبدالملکی می افزاید: در صورت حمایت دولت و مجلس از این طرح کمیته امداد و پیش بینی اعتبارات و تسهیلات مورد نیاز، ما تعهد می دهیم که سالانه ۵۰۰ هزار شغل ایجاد و حداکثر تا ۶-۷ سال آینده برای همه بیکاران نیازمندان اشتغال زایی کنیم.
امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *