اسکار یا جوشگاه را همه ما در نقاط مختلف بدن خود داریم. اسکارها به علتهای مختلفی مانند آبله مرغان، تصادفات، جراحیهای زیبایی، بریدگی، سوختگی یا زدن آکنه بهوجود میآید.
اگر آسیبی به سطح پوست ما وارد شود، با توجه به عمق آن آسیب و اینکه لایههای پوست ما را چه میزان درگیر کند، اسکار در پوست بهوجود میآید.
برای مثال تبخال که یک ضایع پوستی گسترده نسبت به آبله مرغان است اسکار به جا نمیگذارد اما آبله مرغان معمولا اسکار ایجاد میکندکه دلیل آن درگیری پوست از نظر عمقی است.
چرا اسکار دیده میشود؟
وقتی سطح پوست آسیب میبیند، نمیتواند سلول های طبیعی پوست را ترمیم کند.
بنابراین یکسری بافتهای همبند جایگزین شکل طبیعی پوست میشود.در حقیقت اسکارها به دو صورت مشاهده می شوند اسکارهای برجسته و اسکارهای فرورفته. عمق یا رنگ هر اسکار با بافت کنار آن متفاوت است.
به همین دلیل، ما آنها را میبینیم پس برای درمان باید عمق یا رنگ آنها را تغییر دهیم و آن را به بافت کنارش نزدیک کنیم تا اسکار کمتر دیده شود.
درمان اسکارها
درمان اسکار علاوه بر نوع و عمق زایده، به نوع پوست فرد و نوع ترمیم هم بستگی دارد و روش درمان برای هر فرد با توجه به موارد گفته شده متفاوت است.
بعضی اسکارها که به شکل گسترده و وسیع هستند مثل سوختگیها را فقط با جراحی میتوان درمان کرد. اما برای رفع اسکارهایی که وسیع نیستند، اگر برجسته باشند مثل آثار باقی مانده از عمل جراحی زیبایی، از روش پلکسر استفاده میشود.
در این روش، بافت ناخواسته و اضافه را حذف میکنیم و بعد از ترمیم بافت بهتر و صافتری داریم.
برای درمان اسکار فرورفته، میتوان از پرکننده یا ژل استفاده کرد. حتی برای یکدستی جای اسکار از چربی خود بدن نیز کمک گرفت و جای فرورفتگی را پر کرد.
در درمان اسکارها مهمترین نکته، داشتن صبر و حوصله و توقع مناسب است . اگر قصد از بین بردن اسکارهای خود را دارید باید بدانید در یک جلسه درمان نخواهید شد و پس از تکمیل دوره ممکن است بهبودی ۳۰ تا ۷۰ درصدی داشته باشید.