دوشنبه , ۳ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۷:۲۲ بعد از ظهر به وقت تهران

“جانوری سه چشم” که برای تخم‌گذاری ۳۸ سال زمان نیاز دارد!

توآتورا جانوری شبیه به خزندگان خانواده سوسمار است که برای تخم گذاری ۳۸ سال زمان نیاز دارد. آن‌ها از ۲۲۰ میلیون سال پیش بر روی زمین حضور داشته و گویا اصلا عجله‌ای هم ندارند!

اخبار,اخبار گوناگون,توآتورا

به گزارش فرادید ، جانوری شبیه به مارمولک‌ها و سوسمارها که از اتفاقات منتهی به نابودی دایناسورها جان سالم به در برد و در حال حاضر در نیوزیلند زندگی می‌کند، از زمان محافظت در باغ وحش «چستر زو» به تازگی و برای اولین بار تولید مثل کرده است.

شاید به فکر کند بودند تولید مثل پانداها افتاده باشید، اما توآتوراها از آن‌ها هم کندترند! ۲۰ سال زمان می‌برد تا یک توآتورا از نظر جنسی بالغ شود. این جانور هر چهار سال یک بار شرایط تولید مثل را پیدا می‌کند و زندگی‌اش از دید ما بسیار کند است. البته اگر عمر شما هم بالای ۱۲۰ سال بود، چنین برداشتی نمی‌کردید!

خانه اصلی توآتورا (که به آن توآتارا هم گفته می‌شود) بریتانیا است، اما در حال حاضر فقط در نیوزیلند یافت می‌شود. پژوهشگران باغ وحش چستر زو پس از چهار دهه کار با این جانور سرانجام موفق به تولید مثل آن شدند. توآتورا زمانی در تمام قاره‌های جهان وجود داشت.

اولین بچه توآتورا (Tuatura) در سال گذشته میلادی و پس از حدود ۲۳۸ روز مراقبت سر از تخم درآورد. خانم مک جورج، ۵۸ ساله، مسئولیت این را در باغ وحش چستر زو بر عهده داشت. گفتنی است این توآتورا از سال ۱۹۷۷ در آن باغ وحش نگهداری می‌شود.

 

اخبار,اخبار گوناگون,توآتورا

خانم مک جورج، اولین مامای توآتورای بریتانیایی

 

اخبار,اخبار گوناگون,توآتورا

چشم سوم این خانواده از جانوران دیگر کارکرد بینایی خود را از دست داده است
درست است که «سوسمار پل دماغی» یا همان توآتورا به سوسمارها شباهت دارند، اما در واقع به یک گروه جداگانه از خزندگان به نام نول‌سرسانان (Rhynchocephalia) تعلق دارند. به همین دلیل این حیوان در مطالعه تاریخ تکامل سوسمارها و مارها و بازسازی شکل ظاهری و شیوه زندگی دایناسورها، و پرندگان و تمساح‌های اولیه اهمیت زیادی دارد.

جانوری سه چشم، اما کند!
یکی از نکات جالب فیزیک آن‌ها وجود «چشم سوم» در مرکز پیشانی‌شان است که البته دیگر کارکرد بینایی برای این جانور نداشته و به احتمال فراوان برای دریافت نور فرابنفش از آن استفاده می‌شود.

متابولیسم توآتورا بسیار پایین است: تنها ۵ دم و بازدم در دقیقه و ضربان بین ۶ تا ۸ مرتبه در دقیقه. آن‌ها هر چهار سال یک بار تولید مثل کرده که هر بار یک سال زمان می‌برد تا بچه سر از تخم درآورد.

بچه توآتورا در ماه دسامبر متولد شد، اما مسئولان باغ وحش به تازگی آن را رسانه‌ای کرده‌اند. نام کوچک خانم مک جورج «آیسولد» است که مسئولان باغ وحش به پاس قدردانی از زحماتش نام بچه تازه متولد شده توآتورا را «آیسولد کوچک» گذاشته‌اند.

گفتنی است این جانور از ۷۰ میلیون سال پیش در تمام نقاط زمین به استثنای نیوزیلند منقرض شده است. در ضمن، نوع نر این جانور آلت تناسلی نداشته و مانند پرندگان جفت‌گیری می‌کنند.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *