سه شنبه , ۴ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۴:۱۰ قبل از ظهر به وقت تهران

روایت تاریخی مصور از “زخمهای جنگ”!

این مجموعه کم نظیر توسط عکاسی به نام دیوید سیمور در سال ۱۹۴۷ یعنی دو سال بعد از پایان جنگ جهانی دوم به تصویر کشیده شده است و با سبکی « فرا واقعی » ، تعاملات مردم با دوران پس از جنگ را نشان میدهد.

علی علیزاده / تحریریه پارسینه جنگ جهانی دوم، جنگی فراگیر بین سپتامبر ۱۹۳۹ تا ۲ سپتامبر ۱۹۴۵ بود. این جنگ بسیاری از کشورهای جهان را درگیر کرد تا جایی که دو دسته از کشورهای مختلف به نام‌های متّحدین و متّفقین به وجود آمد.

این گسترده‌ترین جنگ جهان است که در آن بیش از ۱۰۰ میلیون نفر جنگیدند. مجموعه ای دیدنی ازعکس های رنگی شگفت انگیز مربوط به دوران جنگ جهانی دوم ،  جنگی  که در طی شش سال ، مردم قاره اروپا را به ستوه آورد و ارمغانی جز مرگ و نیستی به همراه نداشت.

این مجموعه کم نظیر توسط عکاسی به نام دیوید سیمور در سال ۱۹۴۷ یعنی دو سال بعد از پایان جنگ جهانی دوم به تصویر کشیده شده است و با سبکی « فرا واقعی » ، تعاملات مردم با دوران پس از جنگ را نشان میدهد.

دیوید سیمور ، عکاس جنگی اهل لهستان که   به « چیم  » شهرت دارد ، از جنگ های متعددی در خلال قرن بیستم عکاسی کرده است ، منازعاتی مانند  جنگ کانال سوئز و یا جنگهای داخلی اسپانیا و مهمتر از همه جنگ جهانی دوم .

وی که بدلیل عکاسی از جنگ داخلی اسپانیا شهرت یافته بود، در سال ۱۹۴۷ از سوی بنیاد مگنوم ، برای پوشش تصویری اروپایِ پس از جنگ ، ماموریت می یابد.

کشتی های باقی مانده از جنگ که خاموش و بی صدا در ساحل لنگر انداخته اند و یا دسته گلی بر مزار کشته شدگان جنگ و از دیگر سو جریان باز سازی خرابی های جنگ  و……

همگی سوژهایی هستند که دیوید سیمور ، تلاش نموده  تا نبض زندگی پس از جنگ را به تصویر بکشد.

%postname%

زنی  ایستاده در مقابل کشتی زنگ زده و به ساحل نشسته ای که از جنگ نورماندی  باقی مانده است..شاید او روزی را از خاطر میگذراند که ۱۵۰۰۰۰  نفر از سربازان متفقین با ورود به  ساحل فرانسه  به اشغال چند ساله نازی ها  پایان دادند.

%postname%

دو مرد  در کنار مقر ساحلی نازی ها ، مقری که قرار بود هر گونه حمله از سمت ساحل و از سوی متفقین را دفع کند. این منطقه توسط ۵۰۰۰۰ سرباز آلمانی و زیر نظر ژنرال  رومل  حفاظت می شد و طبق دستور هیتلر از ذخیره تسلیهاتی بالایی برخوردار بود.

%postname%

تصویری جالب  از یک بمب افکن آمریکایی رها شده و زنگ زده  در مزرعه  ای که  روزی میدان جنگ شدید متفقین با ارتش نازی برای باز پس گیری فرانسه  بود و گاوی آنطرف تر که چندان دل خوشی از این مزاحم آهنی ندارد! این عکس در ۱۹۴۷ برداشته شده.

%postname%

یک تانک نابود شده متعلق به لشکر زرهی آلمان نازی در کنار  جاده ای در بلژیک !
حمله برق آسا و گازانبری ارتش نازی در همان مراحل اولیه جنگ، که به جنگ رعد و برق مشهور بود ، روشی خلاقانه از سوی ارتش زرهی آلمان به شمار میرفت که برای اهداف راهبردی نازی ها در سراسر اروپا بسیار سودمند بود.

%postname%

مردی  در حال پوشیدن لباسی نظامی بر جا مانده از نیروهای متفقین آمریکایی در منطقه Bastogne بلژیک ، این شهر در محاصره وحشیانه ارتش نازی قرار داشته.

%postname%

منطقه آنتورپ هلند،  منطقه مرزی  بین هلند و آلمان / کارگران در حال باز سازی  مناطق تخریب شده .

%postname%

دو نوازنده که با طبل و آکاردئون سعی دارند مردم را در خیابان های شهر  Bastogne  بلژیک سرگرم کنند اما چهره های غمگین و افسرده این زنان بیشتر از عمق اندوه شان  می گوید

%postname%

دسته گلی بر مزار سربازی از نیروهای متفقین که برای آزادی این منطقه جان خود را  از دست دادند . در قبرستان دهکده  ( Margraten )
۸۰۰۰ هزار سرباز از نیروهای متفقین  آرمیده اند

%postname%

گروهی از زنان و کودکان درحال قدم زدن درمرکز شهر Nijmegenدر هلند
ارتش نازی بارها تلاش کرد تا با منفجر کردن  پل این شهر ، از پیشروی متفقین جلوگیری کند.

%postname%

ماشین ها در حال عبور از پلی در هلند و در منطقه Nijmegen  که شاهد نبرد سنگین متفقین و ارتش نازی بوده است .متقفین در تلاش بودند تا از انفجار این پل توسط نازی ها در سال ۱۹۴۴ جلوگیری کنند…

%postname%

گور موقتی برای یک سرباز آلمانی

%postname%

سرباز جوانی با اسلحه ای در دست در منطقه مرزی فرانسه و آلمان

%postname%

باغ صدر اعظم آلمان، در پناهگاهی که در این باغ  برای هیتلر ساخته شده بود ، وی و همسرش اوا براون چند دقیقه قبل از ورود نیروهای شوروی ، خودکشی کردند

%postname%

برلین ، شهری که به دستور هیتلر تا آخرین گلوله در برابر متفقین مقاومت کردند ، این منطقه مدتی بعد بین شوروی و غرب تقسیم شد

آثار اصابت گلوله ها بر پیکره دروازه های برلین حکایت از نبردی سخت دارد!

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *