پنجشنبه , ۱۳ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۸:۳۵ قبل از ظهر به وقت تهران

ظاهر متفاوت ژیان مدل ۲۰۱۷ +تصاویر

ژیان خودروی کوچکی بود که متناسب با ترددهای درون شهری و برای تامین نیاز یک خانواده کم جمعیت با حداقل قیمت و هزینه نگهداری طراحی شده بود.

تولید این خودرو در ایران از اواخر دهه ۱۳۴۰ در شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل (سایپا) آغاز شد. ژیان برای سال ها در یک مدل و به صورت سواری هاچ بک تولید می شد اما پس از سال ۱۳۵۳ بر تنوع مدل ژیان های تولیدی افزوده شده و مدل وانت این خودرو با نام “ژیان مهاری” و “ژیان پیکاپ” (وانت اتاق دار) تولید شد.

خودروی ژیان

این خودرو به نوعی رقیب “پیکان” تولیدی در شرکت ایران خودرو بود. البته ژیان کوچک تر از پیکان بوده و به دلیل حجم موتور پایین تر، قیمت کمتری نیز نسبت به پیکان داشت. در اوایل تولید این خودروها در ایران، پیکان به قیمت حدود ۱۷ هزار تومان و ژیان به قیمت حدود ۱۲ هزار تومان به فروش می رسید.

خودروی ژیان

پایین بودن حجم (قدرت) موتور ژیان موجب شده بود که این خودرو از توان لازم برای حرکت در خیابان های سربالایی برخوردار نباشد به همین دلیل خانواده هایی که از وضع مالی مناسب تری برخوردار بودند پیکان را به ژیان ترجیح می دانند به ویژه آنکه ژیان چندان مناسب تردد در جاده های بین شهری نبود.

خودروی ژیان

البته یکی از ویژگی های مثبت ژیان، سیستم تعلیق منحصر به فرد این خودرو در مقایسه با تکنولوژی روز آن زمان بود. سیستم تعلیق این خودرو بصورت دو استوانه است که در زیر خودرو قرار دارد. در واقع این دو استوانه حکم نوعی کمک فنر را داشت که در طول خودرو قرار گرفته و هر کدام از استوانه ها به یکی از چرخ ها متصل می شود.

بخاطر استفاده از همین سیستم تعلیق، سواری ژیان در موانع و دست اندازها تا حد زیادی نرم و راحت بود و از تکانه های شدید خودرو در جاده های ناهموار خبری نبود. ویژگی منحصر به فردی که البته در پیکان تولیدی آن زمان وجود نداشت.

خودروی ژیان

با وجود مزایای ژیان تولید این خودرو پس از سال ۱۳۵۷ به تدریج متوقف شد به گونه ای که شرکت سایپا رنو ۵ را جایگزین این خودرو کرد. پس از آن نیز پراید جایگزین رنو ۵ شد.

اما حالا عکس های جدید توسط سیتروئن منتشر شده که گویا مدل ۲۰۱۷ مفهومی مهاری را به ما معرفی می کند!

خودروی ژیان

گفته می‌شود مهاری جدید با قوای محرکه برقی تولید شود. موتور برقی آن با خروجی ۶۷ اسب‌بخاری خواهد توانست به سرعت نهایی ۱۱۰ کیلومتر در ساعت برسد. تضمین شده که با یک بار شارژ می‌توان تا ۲۰۰ کیلومتر با مهاری جدید پیمایش داشت. از تصاویر منتشره این‌طور برمی‌آید که این خودرو می‌تواند چیزی در حد و اندازه‌های جیپ رنِگید یا سوبارو کراس‌تِرک یا حتی لندروور دیفندر باشد که همگی‌شاسی‌بلندهایی روباز با قابلیت‌های آفرود هستند.

به نظر شما مدل ۲۰۱۷ این خودرو ی پر خاطره در صورت ورود به کشور با چه اندازه اختلاف نسبت به ۱۲ هزار تومان به دست مشتری خواهد رسید؟

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *