دوشنبه , ۳ ام دی ماه سال ۱۴۰۳ ساعت ۳:۰۸ قبل از ظهر به وقت تهران

داعش در مالزی قدرت میگیرد

گروه تروریستی داعش پس از فراخوان اخیر این گروه در سوریه برای پیوستن افراط گراهای منطقه جنوب شرق آسیا به گروه ابوسیاف در جنوب فیلیپین، در مالزی فعال تر شد و یک نشریه به زبان مالایی در این کشور منتشر و توزیع کرد.

حامیان این گروه تروریستی پیش از این در مالزی اقدام به فروش اقلام تبلیغاتی کرده بودند، اما نشریه ویژه ای منتشر نشده بود. انتشار این نشریه نشان می دهد این گروه تکفیری پس از شکست های مداوم اخیر در عراق و سوریه رو به سمت جنوب شرق آسیا آورده است.
هدف گروه تروریستی داعش از انتشار و توزیع نشریه ‘الفاتحین’ در مالزی، اشاعه ترس و وحشت و جذب عناصر جدید در منطقه جنوب شرق آسیا اعلام شده است.
شاخه مالایی زبان گروه تکفیری داعش در سوریه که به ‘کتیبه نوسانتارا’ مشهور است و از مالایی زبان های مالزی، اندونزی، سنگاپور و جنوب تایلند تشکیل شده بیشتر مدیریت عملیات تروریستی منطقه را بر عهده دارد.
بیش از یکهزار تن از شهروندان منطقه جنوب شرق آسیا با سفر به سوریه و عراق به گروه تکفیری داعش پیوسته و در عملیات تروریستی شرکت کرده اند. ده ها تن از اعضای مالایی زبان داعش که گروه ‘کتیبه نوسانتارا’ را در سوریه تشکیل داده اند تاکنون به هلاکت رسیده اند.
گروه داعش دو روز پس از چاپ نخستین شماره نشریه ‘الفاتحین’، با انتشار ویدئویی، فیلیپین را قلمرو جدید این گروه تروریستی خواند و از تروریست های جنوب شرق آسیا که نمی توانند به سوریه بروند، خواست عازم فیلیپین شوند.
انتشار و توزیع این نشریه غیرقانونی حاوی تبلیغات گروه تروریستی داعش در مالزی، باعث واکنش شدید وزارت کشور و همچنین پلیس شد.
به نوشته رومز سه شنبه روزنامه ‘نیو استریت تایمز’، وزارت کشور مالزی اعلام کرد علیه کسانی که اقدام به تولید و توزیع نشریه مالایی زبان داعش به صورت غیرقانونی کرده اند، اقدام جدی انجام می دهد.
‘نور جازلان محمد’ معاون وزیر کشور مالزی، گفت که این برخوردهای جدی پس از شناسایی و معرفی تولید و توزیع کنندگان این نشریه و اینکه چگونه این نشریه را برای توزیع در اختیار گرفته اند، انجام می شود.
معاون وزیر کشور مالزی این اظهارات را در پاسخ به سئوالی مبنی بر تلاش های گروه تروریستی داعش برای عضوگیری نیروهای تازه نفس از طریق تبلیغات در مالزی، اندونزی، برونئی، سنگاپور، جنوب فیلیپین و جنوب تایلند با توزیع نشریه بیان کرد.
نخستین نسخه این نشریه ۲۰ صفحه ای ۳۱ خرداد ماه در جنوب فیلیپین رونمایی شد و از طریق رسانه های اجتماعی بازتاب یافت.
‘نور جازلان’ تصریح کرد که متخلفان طبق قانون انتشارات و مطبوعات چاپی مصوب سال ۲۰۱۲ مالزی و به دلیل نداشتن مجوز انتشار و یا مجوز چاپ محاکمه می شوند.
وی همچنین گفت که این روزنامه نه تنها مردم را سردرگم کرده، بلکه هماهنگی ملی را نیز تهدید کرده و باعث تخریب امنیت ملی کشور شده است.
‘محمد فوزی هارون’ مدیر بخش ویژه پلیس مالزی (بوکیت امان) نیز از وزارت کشور و کمیسیون ارتباطات و چندرسانه ای خواست مانع توزیع آنلاین این نشریه و در اختیار قرار گرفتن آن توسط مردم شوند.
وی گفت پلیس مظنون است این روزنامه از طریق حساب های کاربری ‘توئیتر’ و ‘فیسبوک’ و در فیلیپین از طریق فضای مجازی توسط برخی اندونزیایی ها و مالزیایی ها توزیع شده باشد.
این مقام پلیس مالزی با این عنوان که پلیس برای مقابله با موضوعات مرتبط با داعش هرگز مسامحه نمی کند و عاملان این قبیل اقدامات را مورد مجازات قرار می دهد، گفت که پلیس با هدف کسب اطلاعات به منظور پیگرد عاملان این حادثه خواستار همکاری با فیلیپین است.
به گفته این مقام مالزیایی، پلیس این کشور همواره فضای مجازی را که به وسیله گروه تروریستی داعش به سکویی برای انتشار تبلیغات تبدیل شده است، زیر نظر دارد.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *