قائم مقام رئیس انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی با تاکید بر لزوم اجرای مبانی اقتصاد مقاومتی گفت: با اجرای مبانی اقتصاد مقاومتی در جامعه ایران در سال ۱۴۳۰ پس از چین و بالاتر از آمریکا، دومین قدرت اقتصادی جهان میشود.
حجتالله عبدالملکی شامگاه پنجشنبه در نشست روشنگری اقتصاد مقاومتی که در خیمه حسینی ناحیه مقاومت امام صادق (ع) اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه جامعه ما هماکنون با یک جنگ اقتصادی روبرو است و راه حل آن اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: متأسفانه جریانی در جامعه وجود دارد که این راه را نفی میکند و همچنان راه حل مشکلات اقتصادی را در گرو ارتباط با غرب و مذاکره میبینند که این اشتباه بزرگی است.
وی این تفکر را زائیده دو دیدگاه دانست و افزود: دیدگاه نخست که موجب ایجاد چنین تفکری میشود این است که بسیاری از مردم و حتی مسئولان همه مشکلات را ناشی از تحریمها میبینند که این دیدگاه کاملا اشتباه است، زیرا تحریمها تنها ۲۰ درصد از مشکلات اقتصادی ما را در بر میگیرد و میزان باقیمانده مربوط به مسائل داخلی است.
قائم مقام رئیس انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) پیرامون دیدگاه دوم بیان کرد: دیدگاه دومی که منجر به نفی اقتصاد مقاومتی میشود این است که خیال میکنند همین ۲۰ درصد را نیز میتوان با مذاکره حل کرد ولی برجام در این زمینه تجربه بسیار مهمی بود که نیاز است از آن درس بگیریم.
وی با بیان اینکه متاسفانه میزان قابل توجهی از مسئولان، نخبگان و مردم هنوز دل به مذاکرات و رابطه با غرب بسته و به اقتصاد مقاومتی اعتماد ندارند، افزود: با توجه به محاسبات و پیشبینیهای صورت گرفته، با اجرای درست مبانی اقتصاد مقاومتی در زمینه تولید ملی مثل فراوری نفت و گاز و در داخل و عدم خامفروشی، بهرهبرداری مناسب از سرمایه نخبگانی و رشد مناسب بخشهای خدماتی، ایران میتواند پس از چین و بالاتر از آمریکا، به دومین قدرت اقتصادی جهان تبدیل شود.
عبدالملکی با بیان اینکه لازمه شکلگیری یک تمدن، پیشرفت جامعه در سه زمینه فرهنگ، علم و اقتصاد است، ادامه داد: خوشبختانه جامعه ما در زمینههای علمی و گسترش فرهنگ اسلامی پیشرفتهای قابل قبولی داشته است و اگر به یکی از قدرتهای اقتصادی جهان تبدیل شود، تمدن نوین اسلامی شکل خواهد گرفت و از آنجایی که با شکلگیری یک تمدن، تمدنهای قبلی و قدیمیتر به خطر میافتند، غربیها برای پیشگیری از بروز مشکل برای تمدن غربی، شروع به مشکلآفرینی برای
اقتصاد ما کردند.
وی افزود: در جنگ تحمیلی هر کس، هرکاری که از دستش برمیآمد انجام میداد و در جنگ اقتصادی کنونی نیز باید هر کسی سنگر خود را بشناسد و در آن فعالیت کند که برای این کار لازم است فرد جایگاه و موقعیت خود را بشناسد.
قائم مقام رئیس انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در ارتباط با تعریف مفهوم کلی اقتصاد گفت: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که بتواند در شرایط دشوار تهدید و دشمن، به اهداف خود برسد، هر ملتی با عناوین و نامهای مختلف، به دنبال چنین اقتصادی است.
وی استقلال اقتصادی، رفاه عمومی و پیشرفت را اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: ما در رسیدن به این سه هدف پیشرفتهایی داشته ایم ولی متاسفانه نتوانستهایم به طور کامل به اهداف خود برسیم و دلیل آن نیز تحریمهای داخلی است.
عبدالملکی پیرامون تحریمهای داخلی اظهار داشت: تحریمهایی مانند تحریم تولیدکنندگان علیه مردم از طریق قیمتگذاریهای ناعادلانه، احتکار و غیره، تحریمهای مردم علیه تولیدکنندگان از طریق خرید اجناس خارجی مشابه اجناس داخلی، تحریم بانکها علیه تولیدکنندگان، تحریم دولت علیه تولیدکنندگان، تحریم مسئولان علیه مردم نمونههایی از تحریم های داخلی است و اقتصاد مقاومتی اقدام برای رفع تحریم های داخلی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه اقدام و عمل در زمینه اقتصاد مقاومتی یعتی فعالیت همزمان ۴ جبهه علمی، فرهنگی، سیاسی و اجرایی، افزود: مأموریت جبهه علمی نظریهپردازی و تولید نظریههای کاربردی در زمینه اقتصاد مقاومتی، مأموریت جبهه فرهنگی فرهنگ سازی، مأموریت جبهه اقتصادی مطالبهگری و ماموریت جبهه اجرایی، اجرای اقتصاد مقاومتی و اقدام هر کس و در هر موقعیتی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) پیرامون تبیین وظایف هرکس برای ایفای نقش در این ۴ جبهه تصریح کرد: برای ایفای نقش در جبهه علمی ورود جهادی به عرصه تولید علم با رویکرد اسلامی، کمک به تکمیل نظریههای اقتصاد مقاومتی و شناسایی حوزههای آسیبپذیر، در جبهه فرهنگی اطلاعرسانی و به دنبال آن فرهنگسازی، در جبهه سیاسی مطالبهگری موثر از همه گروهها برای ایفای نقش خود در اقتصاد مقاومتی و مطالبه از مردم همراه با عمل لازم است و در جبهه اجرایی نیازز است هرکس در هر جایی که هست عملیات اقتصاد مقاومتی را شروع کند.
وی عرصههای مصرف، تولید، سیاسی، تربیتی، مدیریتی را عرصههای مأموریتی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: در عرصه مصرف اقداماتی مانند مصرف کالای ایرانی، عدم اسراف، پرهیز از تجملگرایی، در عرصه تولید، ایجاد ارزش افزوده بیشتر با اقداماتی مانند پسانداز و سرمایهگذاری صحیح، استفاده مناسب از توان کار و کمک به تولید محصولات مورد نیاز کشور نیاز است.
عبدالملکی بیان کرد: در عرصه سیاسی انتخاب کارگزاران معتقد به اقتصاد مقاومتی، در عرصه تربیتی تربیت اقتصادی از طریق آموزش عقاید اقتصادی، احکام اقتصای، اخلاق اقتصادی و سواد اقتصادی و در عرصه مدیریتی پایبندی به مبانی اقتصاد مقاومتی و توجه ویژه به سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی به صورت یک مجموعه یکپارچه، اقداماتی است که لازم است انجام شود تا سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی در جامعه به خوبی اجرا گردد.